Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
Ave Maria University

Ave Maria University

Ave Maria University

Introduktion

Ave Maria University är en katolsk, lärokonstinstitution för högre utbildning tillägnad Maria Guds Moder, inspirerad av St John Paul II och St. Teresa of Calcutta, och tillägnad bildandet av glada, avsiktliga anhängare av Jesus Kristus genom ord och sakrament, stipendium och service.

Ave Maria University är stolt över sin katolska identitet. Den mest pastor Frank J. Dewane, biskop i stiftet Venedig i Florida, etablerade Ave Maria University som ett katolskt universitet enligt riktlinjerna i Code of Canon Law. Erkännandet av Ave Maria University som ett katolskt universitet beviljas på universitetets åtagande att fortsätta att styras av den katolska kyrkans lärdomar och trohet mot den apostoliska konstitutionen Ex Corde Ecclesiae.

”Universitetet ger ett så tydligt uttryck för katolsk utbildning.” (William Cardinal Levada, prefekt för kongregationen för tros lära)

"Och idag, här på Ave Maria, här i sydvästra Florida, är kyrkan levande och ung." (Ärkebiskop Thomas Wenski från Miami)

"Om det någonsin fanns en institution som exemplifierade John Paul II-generationens anda, är det Ave Maria University ." (Carl Anderson, Supreme Knight of the Knights of Columbus)

Ave Maria University grundades i trohet mot Kristus och hans kyrka som svar på uppmaningen från Vatikanen II om ett större lekvittne i det samtida samhället. Det finns ytterligare undervisning, forskning och lärande på grundnivå och avancerad nivå i den fasta traditionen med katolsk tanke i både nationella och internationella miljöer. Universitetet tar som sitt uppdrag sponsring av en läroplan för fri konstutbildning som är dedikerad, som formulerad i den apostoliska konstitutionen Ex Corde Ecclesiae, till främjande av mänsklig kultur, främjande av dialog mellan tro och förnuft, bildandet av män och kvinnor i intellektuella och moraliska dygder av den katolska tron och utvecklingen av professionella och förprofessionella program som svar på lokala och samhälleliga behov. Som en institution som är engagerad i katolska principer erkänner universitetet vikten av att skapa och upprätthålla en miljö där tron informerar samhällslivet och tar uttryck i alla sina program. Universitetet erkänner den centrala och oumbärliga rollen för det ordinarie stiftet Venedig för att främja och hjälpa till att bevara och stärka universitetets katolska identitet.

Platser

  • Ave Maria

    Avenue Maria Boulevard,5050, 34142, Ave Maria

    Frågor