Keystone logo
BAUMAN Moscow State Technical University

BAUMAN Moscow State Technical University

BAUMAN Moscow State Technical University

Introduktion

Bauman-universitetets historia började 1 juli 1830, då den ryska kejsaren Nicholas I godkände «Förordning om handels- och utbildningsinstitutioner» och tilldelade ett av hans bostäder, Sloboda Palace, för sina studenter, som hade renoverats av den berömda arkitekten Gilardi .

Utbildning inom Sloboda-väggarna baserades på principen om en kombination av teoretisk kunskap och praktisk utbildning. Därefter bildade den grunden för den "ryska metoden för lärling". Sedan starten har Baumann Moskvas statliga tekniska universitet utbildat mer än 200 000 yrkesverksamma, som till stor del har definierat ansiktet på den ryska tekniken. Snapwire / Pexels

131999_summer-office-student-work.jpg

Namnen på Bauman-akademiker har en hederlig plats bland skaparna av hela det ryska arsenal av militär utrustning, flygplan och missiler. Dessutom skapades den första sovjetiska datorn vid Bauman University. Dessutom har Bauman-examen blivit framstående forskare och akademiker.

Idag är BMSTU, ett nationellt forskningsuniversitet för teknik och teknik, ett av de tre ledande universiteten i Ryssland och rankas som nummer ett bland ryska tekniska universitet. Enligt undersökningar bland arbetsgivare är BMSTU en av de tre högskolor som har särskilt hög efterfrågan på arbetsmarknaden. Läsarna av portalen «Expert», när de blev ombedda att nämna den institution som de ansåg vara mest nationell stolthet, valde Bauman University.

Förvaltningsstyrelsen för Bauman universitet består av framstående politiska och offentliga personer, medlemmar av den ryska regeringen, ledande forskare och affärsmän. BMSTU är en av grundarna av fonden «Skolkovo». Rektor Anatoly Alexandrov är medlem i fondens råd; BMSTU: s ordförande, akademiker Igor Fedorov, är medlem i dess vetenskapliga rådgivande styrelse. Universitetet ger invånare i «Skolkovo» tillgång till sina forsknings- och teknikcentra. Universitetet ingår i statens lista över mest värdefulla föremål för kulturarv för Rysslands folk. Buro Millennial / Pexels

131998_pexels-photo-1438081.jpeg

Platser

  • Moscow

    105005, Москва, 2-я Бауманская ул., д. 5, стр. 1, , Moscow

Frågor