Keystone logo
Brno University of Technology

Brno University of Technology

Brno University of Technology

Introduktion

Brno University of Technology (BUT)

Vad är det som gör Brno så speciell?

En kombination av sin teknikindustri med enorma sysselsättningspotential, världsrättslig arkitektur, allt från fantastiska historiska palats till funktionalistiska juveler som den berömda UNESCO-listan Villa Tugendhat och medborgarvänliga tjänster är bara några element för alla som söker en modern livsstil med perspektiv. Beboare och gäster tycker att Brno också är en mycket säker plats att bo.

Med tanke på Brnos strategiska läge i Centraleuropa är det lätt att resa utomlands och inspireras av grannländerna. Vackra landskap, den närliggande Moravian Karst och unika kultur-, folk- och vinmakartraditioner i södra moraviska regionen förvånar besökare som letar efter vila och utomhusinriktade aktiviteter.

Varför studera vid Brno University of Technology ?

 • över hundraårig tradition, grundad 1899
 • mer än 55 kandidat-, magister- och doktorsexamen. program på engelska
 • International Student Club, medlem av Erasmus Student Network - kompisprogram och välkomstvecka för internationella studenter
 • utmärkta sportanläggningar (stadion av olympisk standard) med ett brett utbud av sportaktiviteter som erbjuds
 • de största studenthallen i bostaden Brno
 • forskning och utveckling (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Skoda Auto, etc.)
 • centra of excellence (Central European Institute of Technology, IT4Innovations)
 • gynnsam placering i QS World University Rankings och World University Rankings

Brno University of Technology (BUT) är det största tekniska/ingenjörsuniversitetet i Tjeckien och en av de ledande utbildnings-, vetenskapliga och forskningsinstitutionerna i Centraleuropa. Dess tradition går tillbaka till 1899, mer än 125 år senare, har universitetet 17 000 studenter. Idag har BUT åtta fakulteter och tre universitetsinstitut, fem regionala forskningscentra (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) och det är en del av två kompetenscentrum (CEITEC, IT4Inovation).

Fakulteterna

 • Fakulteten för arkitektur - FA
 • Företagsekonomiska fakulteten - FBM
 • Civilingenjörsfakulteten - FCE
 • Kemiska fakulteten - FCH
 • Fakulteten för elektroteknik och kommunikation - FEEC
 • Fakulteten för konst - FFA
 • Fakulteten för informationsteknik - FIT
 • Fakulteten för maskinteknik- FME

Universitetsinstitut

 • Institute of Forensic Engineering - IFE
 • Central European Institute of Technology - CEITEC
 • Centrum för sportaktiviteter - CESA

MEN program omfattar inte bara teknik utan även naturvetenskap, arkitektur, bildkonst, IT och ekonomi, med starkt tvärvetenskapligt fokus och nära samarbete med industrisfären. Med sina toppmoderna forskningsanläggningar och akademisk excellens har MEN ett utmärkt rykte bland studenter och yrkesverksamma.

Brno University of Technology fick, som en av de första i Tjeckien, ECTS- och DS-märkningscertifikaten. Båda certifikaten är bevis på att MEN uppfyller EU: s kriterier inom högre utbildning och dessutom bidrar de till ett viktigt bidrag till att öka rörligheten och öka universitetsinternationaliseringen.

Universitetet samarbetar med både EU-medlemmar och icke-EU-partner (har för närvarande över 600 avtal) och har olika mobilitetsprogram (Erasmus-, CEEPUS-, Aktion-, EEA- och Norgesbidrag etc.). Högskolans långsiktiga plan är att stärka sin ställning bland de ledande, internationellt respekterade forskningsuniversiteterna. Internationellt samarbete är därför en av de strategiska prioriteringarna i Brno University of Technology . För att kunna uppnå detta mål åtar sig dels å ena sidan aktiviteter som syftar till att rekrytera fler internationella studenter, men å andra sidan sysselsätter forskare och lärare från utlandet. Som medlem av European University Association (ERE), CESAER och andra organisationer är BUT aktiv i gemensamma projekt och aktiviteter.

BUT har samarbetat med de ledande internationella företagen som Škoda Auto, Siemens, FEI, Honeywell, Bosch och IBM på lång sikt. MEN knyter samman dessa företag med studenter som har möjlighet att göra praktik relaterad till deras studieområde eller till och med övervakas av branschexperter när de arbetar med sina avhandlingar. Jobberbjudanden delas med både studenter och akademiker. Universitetet erbjuder ett brett utbud av sporter på CESA sportcenter, som är ett av de bäst utrustade centren i Tjeckien, med stadion av olympisk standard. För BUT-studenter är de flesta sportaktiviteter gratis.

MEN har den största studentboendekapaciteten hos alla Brno-universitet. Kostnaderna för boende vid studenthallen är cirka 170 euro per månad, varje rum har höghastighetsinternet. Nästan alla tjänster ligger i närheten av campusen - kaféer, kaféer, idrottsplatser, International Student Club och högskolor. MEN sovsalar var bland de tre bästa i en tävling för de bästa hallen i Tjeckien, som vittnar om deras goda kvalitet. De flesta universitetsbyggnader är belägna på universitetsområdet (Pod Palackeho Vrchem) i norra delen av staden Brno.

Universitetet har många cateringmöjligheter på fakulteter och studentlokaler som inkluderar: cafeterior, restauranger, pizzerior, kaféer, barer och snackbarer. Det finns ett brett utbud av menyer i form av varma och kalla, beställda, specialdieter och vegetariska måltider i cafeterier och restauranger. Det finns ett datoriserat matservice system för online beställning och kontantfri betalning med studentkort.

Platser

 • Brno

  BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic, , Brno

Frågor