Keystone logo
California Western School of Law JD / MSW Dual-Degree Program
California Western School of Law

JD / MSW Dual-Degree Program

San Diego, Amerikas förenta stater

4 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Handla om

Dual-Degree Programmet Juris Doctor (JD) och Master i Socialt arbete (MSW) initierades 1996 i samarbete med School of Social Work på San Diego State University. Det ger eleverna möjlighet att tjäna två grader i fyra, i stället för de vanliga fem åren. Programmet ger möjligheter att fokusera på områden där regelverk och socialt arbete regelbundet skärs som barnomsorg, mental hälsa, åldrande och våld i hemmet.

Programmet betonar ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt som värderar samverkan och kommunikationsförmåga. Den kulminerade upplevelsen för studenten är slutförandet av antingen en avhandling eller ett vetenskapligt papper som skulle vara lämpligt för offentliggörande i en juridisk översynstidskrift eller någon annan lämplig vetenskaplig publikation.

Programbeskrivning

Schemat för kurser för JD / MSW Dual-Degree Program fördjupar studenten i programmen på varje skola.

 • Det första året för det fyraåriga programmet spenderas helt på California Western School of Law . Eleverna deltar i läroplanen för första året, precis som alla förstaårsstudenter gör. Det finns möjligheter att träffa andra studenter som är med i programmet, med alumner och med programfakultet och administratörer.
 • Programmets andra år spenderas helt på skolan för socialt arbete vid San Diego State University (SDSU). Eleverna deltar i en 16-timmars praktik som en del av MSW-programmets första år.
 • Den första terminen av det tredje året spenderas vid båda institutionerna. Studenterna tar två kurser på SDSU och resten av sina kurser är på California Western. Studenter börjar arbeta med sina uppsatser eller vetenskapligt skriva alternativ på den här tiden. Denna mästers krav är ett tvärvetenskapligt arbete som gemensamt övervakas av professorer vid båda institutionerna.
 • Andra terminen av det tredje året spenderas helt i Kalifornien Western, där studenterna får löpande tillsyn över sina skrivkrav. Många elever deltar i vårt kliniska externship-program, som spenderar upp till 40 timmar per vecka och arbetar i en riktig advokatbyrå eller byrå.
 • Programmets fjärde år spenderas vid båda institutionerna. Eleverna deltar i en annan praktik genom Socialhögskolan, på en plats utvald för tvärvetenskaplig praxis, som arbetar med advokater och socialarbetare. Studenterna fyller i sitt skriftliga arbetskrav.

Det finns flera tvärvetenskapliga kurser i den västerländska läroplanen. Dessa kurser är till hjälp för att integrera de två disciplinerna. Barnskyddskursen ger till exempel studenter möjlighet att undersöka barnvårdsproblem från flera yrkesperspektiv. Studenter får vägledning från sina fakultetsrådgivare angående lämpliga kurser.

Kreditöverföring

 • Studenter överför 12 studiepoäng av kurser från SDSU till California Western mot deras examenskrav.
 • De överför 6 kreditenheter från California Western-kurser i samband med Social Work-läroplanen till SDSU.
 • Studenter får 3 enheter av oberoende studie på California Western för arbete på deras mästares skriftliga arbete (avhandling eller "lagstiftningsrevision" alternativ).
 • Studenter kan också tjäna upp till 5 kreditenheter på California Western för sin fjärdeåriga fältplacering där de får både juridisk och social arbetslivserfarenhet.
 • Det skriftliga arbetet som krävs för SDSU-masterns examen uppfyller också kravet på vetenskaplig skrift på California Western.

Tillämpa

Studenter måste söka separat till California Western School of Law och San Diego State University.

När de väl är antagna till båda skolorna kommer sökande att väljas för deltagande i programmet av en särskild behörighetskommitté bestående av företrädare för båda institutionerna. Anmälan till dubbelstudieprogrammet kommer att baseras på sökandens GPA, LSAT-poäng, relevant praxis och andra kriterier.

Studenter ska ansöka om ekonomiskt stöd genom Kalifornien Western.

English Language Requirements

Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Master i psykologi i sorgrådgivning
  • Englewood, Amerikas förenta stater
 • Master i europeisk gemensam master i socialt arbete med barn och ungdom
  • Vilnius, Litauen
 • M.S.W. in Social Work
  • Chicago, Amerikas förenta stater