Keystone logo
Central European University - Department of Public Policy Civilingenjörsexamen
Central European University - Department of Public Policy

Civilingenjörsexamen

143, Österrike

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

På Campus

Introduktion

Institutionen för offentlig politik (DPP) vid Central European University (CEU) erbjuder ett tvåårigt Master of Public Administration (MPA)-program som utvecklar akademiker med kunskapsbas och tillämpade färdigheter för att kritiskt engagera sig i policyprocesser och debatter, metoderna och utbildning för att främja och förespråka bevisbaserad policy, och ett praktikers perspektiv som gör det möjligt för dem att gå från "kontemplation till tillämpning." Denna integrerade och upplevelsebaserade strategi för undervisning och lärande gör att DPP MPA-examinerade kan göra skillnad i den offentliga politikens värld i en period av snabba förändringar, ökad komplexitet och ökad strid.

Programkrav

För att få MPA-examen måste studenterna slutföra 60 CEU-poäng strukturerade enligt följande:

  • 16 poäng för obligatoriska* kurser (erbjuds under höst- och vinterterminerna det första året)
  • 28 hp för valbara kurser** (studenter kan läsa kurser som erbjuds av andra program, institutioner och skolor upp till totalt 4 hp per läsår)
  • 10 poäng för Skills for Impact-moduler (SFI) (inkluderar den obligatoriska 1-poängs SFI-modulen som erbjuds under Zero Week)
  • 6 poäng för Applied Policy Project (detta är för projektarbetet som ska utföras från höstterminen år 2 till vårterminen år 2)

* Alla förfrågningar om ersättning av kärnkurser kommer att behandlas på individuell basis av programledaren. Studenter som begär en kursersättning för den obligatoriska ekonomikursen kommer att behöva visa tillräcklig förhandsutbildning i ämnet (till exempel tagit kurser på forskarnivå i ekonomi eller ha studerat ekonomi från ett liknande program). Efter godkännande från programdirektören kommer studenten att behöva slutföra fyra poäng av avancerade obligatoriska kurser i ekonomi för att ta examen från programmet.

** Ersättning av valbara kurser med SFI är inte tillåten, eftersom SFI är obligatoriska valbara praktikdelar medan valbara kurser är akademiska delar av programmet.

*** Observera att språkkurser och datorkurser inte är en del av programmets läroplan och att relaterade poäng därför inte räknas för din examen.

För att uppfylla kraven för praktik och professionell utveckling av MPA-programmet, slutför studenterna Skills For Impact-modulerna och ett tillämpat policyprojekt. Dessutom rekommenderas starkt att studenter genomför en praktik under sommaren mellan första och andra studieåret.

CEU erbjuder en rad avancerade certifikat som du kan vara intresserad av. Om du bestämmer dig för att välja ett måste du först söka din programdirektörs godkännande, och det är ditt ansvar att se till att de avancerade certifikatkraven är kompatibla med ditt MPA-program kurskrav (inklusive obligatoriska kurser, gränser för valfria etc.) och examensarbeten/capstone samt att du kan hantera den extra arbetsbelastningen. I händelse av inkonsekvenser eller konflikter mellan det avancerade certifikatet och MPA-programmets krav och krav, gäller det senare. Med andra ord kan ingen justering av MPA-examenskraven göras för att du ska kunna fylla i ett sådant intyg.

201988_OpenDay_2023-11_Banner_1306x734_v01.jpg

Läroplan

Om skolan

Frågor