Keystone logo
Central Film School

Central Film School

Central Film School

Introduktion

Central Film School grundades 2008 för att erbjuda mycket personlig och praktisk undervisning av yrkesverksamma.

Central Film School levererar relevant, praktisk utbildning i en stödjande, samarbets och kreativ miljö. Små och vänlig, ger skolan kontinuerlig tillgång till handledare och har en av de högsta student utrustning förhållanden av någon skola i Storbritannien.

Skolan är en partner till Bertha Foundation, en välgörenhetsorganisation som mästare former av aktivism som leder till förändring. I linje med stiftelsens mål, Central Film School syftar till att vårda talang och stödja skapa innehåll som kan förändra saker i vår värld, vilket är anledningen till att vi har infört nya MA kurser i sociala konsekvenser dokumentär och regi fiction.

Alla våra lärare arbetar film branschfolk och inkluderar de i spetsen för nya och framväxande teknik.

En av de viktigaste lärdomarna på filmskola är att medan tekniska kunskaper i film är nödvändigt, kan detta inte engagera och underhålla en publik utan en verklig fokus på historien.

Vi vill utveckla studenter med en grundlig och robust uppskattning av original, visuella berättande - att studera en "idégenerering" process att provocera nya och innovativa tillvägagångssätt för berättande.

Skolan medger maximalt hundra studenter på alla program varje år för att hålla klasser intim och vänlig, för att säkerställa maximal interaktion med handledare och ge stor tillgång till all vår utrustning och anläggningar.

Central Film School har genomgått en utbildning tillsyn kontrollbesök av Quality Assurance Högskoleverket (QAA) och har fått sin slutrapport, som finns i sin helhet på: www.qaa.ac.uk/reviews-and-reports/provider ? UKPRN = 10024024.

Kontrollbesöket resulterade i följande resultat: Det QAA övervakningsgrupp har konstaterat att centrala Film School gör berömvärda framsteg i genomförandet av handlingsplanen från översynen för Educational Oversight.

Platser

  • London

    Central Film School London 3rd Floor, Universal House, 88-94 Wentworth Street, E1 7SA, London

    Frågor