Keystone logo
Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Introduktion

Centro Studi Panta Rei

För integrationen mellan psykologi, medicin och neurovetenskap

Den professionella föreningen för Centro Studi Panta Rei grundades 1997 i provinsen Como (Italien) av Foglia Manzillo Maria Cristina (psykolog, psykoterapeut och läkare) som registrerades i Lombardiens register (nr 03/4845) och registrerades av doktorerna i Como-provinsen (nr 6539) och Nasti Nunzio (psykolog och psykoterapeut) inskrivna i Lombardiets register av psykologer (nr 03/4998). Centret skapades av två psykoterapeuternas vilja (Nasti Nunzio och Foglia Manzillo Maria Cristina) växte upp tillsammans under universitetsåren och de följande 4 åren av forskarskolan och som under tiden gifte sig.

Namnet på studiecentret valts inte av en slump. Uttrycket "Panta Rei" hänvisar genast till den antika grekiska filosofin och till en viss filosof, Heraclitus. Uttrycket är vanligtvis översatt till italienska som "Allt flyter" eller "Allt blir." Det valdes eftersom det passar bra både våra livsval och vårt ämne.

Vi har gjort "Allt förändras" en referenspunkt för våra liv. Faktum är att vi kom överens om detta: "Om något i våra liv inte uppfyller oss, är det värt att försöka förändra det." Vi ville inte ångra för att inte ha modet.

Som ungdomar, som inte var nöjda med den plats där vi bodde (den före detta "Campania Felix"), bestämde vi oss för att komma till norr, vi valde Como, en helt okänd plats: vi visste att vi för det beslutet skulle ha betalat eller tjänat I början betalade vi mycket, vid vissa tillfällen för mycket, men då, med tiden, var vi glada både av det beslut som fattades och om att lyckas uthärda smärtan och bygga vårt centrum. efter mursten, med oändligt tålamod, växer vårt lilla projekt. Vår erfarenhet har inte skiljats ​​från en psykoterapiväg med de förutsebara svårigheterna att riva upp några rötter för att plantera nya, med försök att rivas och byggas om, förvandla och smidigt, bredda och ändra din horisont. Vi tror faktiskt att vi inte kunde introducera oss själva till patienter utan att ha modet att ändra vad vi inte tyckte om. eller kunde vi ha guidat en annan person på en resa som vi hade undvikit oss själva?

Och så försöker vi att belysa vad vårt yrke har lärt oss och att använda de instrument som den har utrustad oss ​​med.

Det sätt vi ser på förändringen är inte extremt, som ingenting som kännetecknar oss. Inget extremt perspektiv hör till oss. Vi är övertygade om att förändring för mycket är som att inte förändras.

Vår uppgift

Vi tycker om den vetenskapliga andan eftersom den är potentiellt demokratisk, har en kollektiv själ, är öppen för förändring i kunskapens intresse. Vi skriver "potentiellt" eftersom vetenskapen är gjord av vetenskapsmän som är människor och presenterar våra svagheter inom det vetenskapliga området.

Vi älskar psykologi, medicin och neurovetenskap. Vi är väldigt lockade av människans förmåga att möta svåra situationer, för att kunna komma upp efter en kraftig takt. Vi gillar motståndskraft (människans förmåga att möta de ofrånkomliga svårigheterna i livet med en konstruktiv anda). Det är därför vi har studerat ovanstående ämnen och är fulla av beundran för de nya upptäckterna av ofattbar neurovetenskap för mycket av den gamla vetenskapen som har motsatt sig det och integrerar fortfarande inte de nya upptäckterna i sin dagliga kliniska övning.

Vi tycker om att ta hand om andra (inte manipuleras eller utnyttjas av andra, eller advokaterna av orsakerna förlorade i början, uppmärksamhet!). Vi anser att goda sociala relationer är en vacker bördig grund för mänsklig stillhet. Det här är för oss.

Naturen är en annan av våra intressen. Vi försöker förorena mindre, att återvinna bättre, att använda kompostering i vårt hem, att köpa "nollkm" mat från lokala producenter, för att uppmuntra ekologiska odlingsmetoder, att dra nytta av en promenad för att städa upp en stig (smärtor i tillbaka tillåter).

Våra huvudintressen:

psykologi

Även om vi specialiserar oss på kognitiv beteendemässig psykoterapi, som ligger till grund för vår professionella förberedelse, är vi engagerade i att erkänna deras värdiga plats i psykologiska kliniker till många andra tillvägagångssätt. Detta gör våra rådsbanor "stimulerande" och "involverande" både för eleverna och för lärarna men också "utmanande".

Medicine

En passion kände sig lika mycket som för psykologi.

Studierna har varit och är fortfarande fascinerande för Maria Cristina, som är involverad i en lång resa på grund av allvarliga hälsoproblem som har sett henne både som en student och en sjuk kvinna inlagd i olika avdelningar.

Detta gör orsaken till lidande om vi ibland observerar attityder i medicin som inte exakt överensstämmer med vad man skulle vilja vara "medicinsk yrkes elegans och professionalism".

neuro~~POS=TRUNC

Kärleken för kroppens och sinnets funktion ser sitt högsta uttryck i neurovetenskapens intresse på grundval av vilka moderna studier om bildandet av hjärnkretsar under livet och på plasticiteten av samma. Det öppnas obesvarade och kontrasterade scenarier i århundraden i medicin och "klassisk" neurologi på hjärnans förmåga att omprogrammera och hantera de motgångar som uppträder även om det är ett resultat av stroke som hände för år sedan. Utsikterna är mycket lovande för framtiden för sjukdomar och neurologiska förhållanden som anses vara oförändrade under århundradena.

Platser

  • Milan

    PIAZZA IRNERIO, 2 , 20146, Milan

Frågor