Keystone logo
Central European University (CEU) Civilingenjör i företagsanalys
Central European University (CEU)

Civilingenjör i företagsanalys

Vienna, Österrike

10 Months

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 15 000 / per year *

På Campus

* betalas i en eller två omgångar, icke-återbetalningsbar första delbetalning av studieavgiften (500 EUR) betalas för att bekräfta att du accepterar vårt erbjudande om antagning och krediteras mot den första delbetalningen av studieavgiften år 1

Introduktion

Civilingenjören i Business Analytics erbjuds både som heltid och deltid.

I en datarik värld där företag och offentliga organisationer hanterar data som en strategisk tillgång för att förbättra beslutsfattandet, erbjuder MS i Business Analytics hela spektrumet av färdigheter och kunskaper som behövs för att skapa affärsvärde från big data och andra kvantitativa källor information.

Programmet täcker en unik blandning av dataanalys, datavetenskap och affärsämnen, inklusive programmering, statistik med maskininlärning, big data och cloud computing och datateknik. Utbildningen kompletteras med användarfallsseminarier, specialistkurser om textutvinning, djupinlärning eller agil projektledning och ett konsultprojekt med en branschpartner.

Kandidaterna kommer att lära sig

  • Använd statistisk analys för att hitta mönster och utvärdera tidigare och framtida verksamhetsingripanden
  • Skriv kod, tillämpa prediktiv analys och modeller för kausal analys
  • Samla in och analysera data och översätt det till handlingsbara insikter
  • Bli bekant med nyckelverktyg, ramverk och plattformar och lär dig att implementera processer i produktionen
  • Hantera en datadriven verksamhet och skapa kunskap från big data och andra källor till kvantitativ information
  • Samarbeta med mjukvaruutvecklingsspecialister och kvantitativa analytiker och presentera din analys på ett tydligt och effektivt sätt

Eftersom detta är ett 1-årigt masterprogram har kandidaterna en 4-årig kandidatexamen. Detta gör att de kan ta en doktorsexamen senare var som helst i Europa. Sökande bör vara medvetna om att de kanske inte kan ta en doktorsexamen i det europeiska området för högre utbildning om de har samlat på sig färre än 300 ECTS-poäng i sina tidigare universitetsstudier. Sökande som vill doktorera i Europa bör därför välja sitt masterprogram i enlighet med detta: 2-årig masterexamen om de avlagt en 3-årig kandidatexamen och 1-årig masterexamen om de avlagt en 4-årig kandidatexamen.

Om en sökande har en 3-årig kandidatexamen och inte är intresserad av en doktorsexamen senare, kan den sökande i undantagsfall få tillträde till detta 1-åriga masterprogram. För att kvalificera sig för undantaget måste studenterna visa betydande erfarenhet av kvantitativ analys eller datorprogrammering. Detta kan uppnås genom akademiska meriter (examensprogram, icke-examensbevis och onlinekurser), men också genom relevant arbetslivserfarenhet och individuella projekt.

Programackreditering/registrering

  • Programmet godkändes och registrerades av New York State Education Department
  • Program ackrediterat av Agency for Quality Assurance and Accreditation Austria (AQ-Austria)

Antagningar

Stipendier och finansiering

Läroplan

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor