Keystone logo
Central European University (CEU) Magisterexamen i ekonomi
Central European University (CEU)

Magisterexamen i ekonomi

Vienna, Österrike

10 Months

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 15 000 / per year *

På Campus

* betalas i en eller två omgångar, icke-återbetalningsbar första delbetalning av studieavgiften (500 EUR) betalas för att bekräfta att du accepterar vårt erbjudande om antagning och krediteras mot den första delbetalningen av studieavgiften år 1

Introduktion

Master of Science in Finance erbjuds som både heltid och deltid. Den kombinerar en professionell ekonomiläroplan med dataanalys, teknik och juridiska studier. Tillämpade färdigheter utvecklas med case, simuleringar och ett slutstensprojekt. Lärande genomförs med ledande professorer och industriveteraner. Utbildningen slutförs med verkliga affärscases, simuleringar och ett konsultprojekt som avslutas.

Ekonomi i spetsen Guidad av industrin

MS in Finance Advisory Committee är en arbetsgrupp av ledande befattningshavare från globala institutioner som erbjuder professionell vägledning.

Företag som konkurrerar om internationella talanger inkluderar BCG, BlackRock, Citi, GE, McKinsey, Morgan Stanley och MSCI.

Partnerskolor på fyra kontinenter

Studierna kan förlängas utan undervisning med en utbytesresa, för en vecka eller en hel termin. Partnerskolor inkluderar EBS i Tyskland, Emory i USA, ESSEC i Frankrike och Singapore och Shanghai Jiao Tong i Kina.

Eftersom detta är ett 1-årigt masterprogram har kandidaterna en 4-årig kandidatexamen. Detta gör att de kan ta en doktorsexamen senare var som helst i Europa. Sökande bör vara medvetna om att de kanske inte kan ta en doktorsexamen. examen i det europeiska området för högre utbildning om de har samlat på sig färre än 300 högskolepoäng under sina tidigare universitetsstudier. Sökande som vill doktorera i Europa bör därför välja sitt masterprogram i enlighet med detta: 2-årig masterexamen om de avlagt en 3-årig kandidatexamen och 1-årig masterexamen om de avlagt en 4-årig kandidatexamen.

Om en sökande har en 3-årig kandidatexamen och inte är intresserad av en doktorsexamen senare, kan den sökande i undantagsfall få tillträde till detta 1-åriga masterprogram. För att kvalificera sig för undantaget måste eleverna visa betydande erfarenhet inom kvantitativ analys, finans, ekonomi, matematik, statistik eller liknande område. Detta kan uppnås genom akademiska meriter (examensprogram, icke-examensbevis och onlinekurser), men också genom relevant arbetslivserfarenhet och individuella projekt.

Varför CEU?

Listat bland de 100 bästa universiteten över hela världen i QS World University Rankings i en mängd olika ämnen, är CEU känt för excellens inom undervisning och forskning.

Baserat i Wien samlar CEU studenter och lärare från över 100 länder för att utbyta idéer i en öppen och dynamisk gemenskap.

CEU är ett universitet som erbjuder en dubbel examen (amerikansk och österrikisk) i hjärtat av Europa, och erbjuder engelskspråkiga masterexamen i företagsprogram i

  • Finansiera
  • Business Analytics

Programackreditering/registrering

  • Programmet godkändes och registrerades av New York State Education Department
  • Program ackrediterat av Agency for Quality Assurance and Accreditation Austria (AQ-Austria)

Antagningar

Stipendier och finansiering

Läroplan

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor