Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts i historiska studier (1 år)
Central European University (CEU)

Master of Arts i historiska studier (1 år)

Vienna, Österrike

1 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12 000 / per year *

På Campus

* betalas i en eller två omgångar, icke-återbetalningsbar första delbetalning av studieavgiften (500 EUR) betalas för att bekräfta att du accepterar vårt erbjudande om antagning och krediteras mot den första delbetalningen av studieavgiften år 1

Introduktion

Detta forskningsinriktade program är skräddarsytt för studenter som redan har identifierat ett forskningsområde som de brinner för. Eftersom programmet är kort och intensivt passar det bäst för studenter som har en tydlig idé om ett examensarbete.

Som en internationell fakultet och studentkår strävar vi efter att tänka på det förflutna, inte bara inom utan också över historiska perioder, världsregioner, nationella gränser och akademiska discipliner för att undvika akademisk isolering och för att komma ihåg både särarten och sammanlänkningen av historiska banor.

Programmet innehåller två distinkta spår. Studenter kan ansöka till:

  1. Historiespåret: Historiespåret kännetecknas av bredd och variation. Studenter kan välja kurser från hela institutionens läroplan, utforska det förflutna från antiken till nutid, samtidigt som de fokuserar sina studier inom området för deras intressen och slutför ett projekt med originalforskning.
  2. Spår för sena antika och medeltida studier: detta intensiva, ettåriga spår är idealiskt för kandidater med en bakgrund i sena antika och medeltida studier. Läroplanen fördjupar sig djupt i tvärvetenskapliga utforskningar av denna era, och omfattar till exempel politik, ekonomi, samhälle, kultur, arkeologi, filosofi och konsthistoria.

För många studenter fungerar programmet som ett språngbräde mot doktorandstudier. Båda spåren ger inte bara möjligheten att specialisera sig genom en MA-uppsats utan ger också forskningsresurser och utrustar studenter med väsentliga färdigheter, inklusive källspråk, digital humaniora, publicering, etc.

Programackreditering/registrering

  • Programmet godkändes och registrerades av New York State Education Department
  • Programmet är föremål för ackreditering av byrån för kvalitetssäkring och ackreditering Österrike (AQ-Austria)

Antagningar

Stipendier och finansiering

Om skolan

Frågor