Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts i historiska studier (2 år)
Central European University (CEU)

Master of Arts i historiska studier (2 år)

Vienna, Österrike

1 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12 000 / per year *

På Campus

* betalas i en eller två omgångar, icke-återbetalningsbar första delbetalning av studieavgiften (500 EUR) betalas för att bekräfta att du accepterar vårt erbjudande om antagning och krediteras mot den första delbetalningen av studieavgiften år 1

Introduktion

Programmet ger en systematisk introduktion till teorier, metoder och forskningsfärdigheter (inklusive källspråksträning) inom en mängd olika historiska discipliner. Programmets plats i Wien och dess internationella fakultet ger studenterna en inspirerande miljö för att studera den historiska förändringen i handling och bedriva egen forskning om ett ämne de själva väljer. Framgångsrika akademiker kommer att skriva och försvara en avhandling om original forskning baserad på metodologiskt rigorös användning av primära källor.

Denna MA är skräddarsydd för studenter som försöker bredda sina kunskaper innan de fokuserar på ett specifikt avhandlingsämne. Programmet erbjuder två spår. Studenter kan ansöka till:

  1. Historiespåret: Historiespåret kännetecknas av bredd och variation. Studenter kan välja kurser från hela institutionens läroplan, utforska det förflutna från antiken till nutid, samtidigt som de utvecklar sitt intresseområde mot slutförandet av ett originalforskningsprojekt. Denna examen inkluderar en betoning på språkinlärning, metodisk utbildning och praktiska färdigheter.
  2. Sen antika och medeltida studier: inriktat på sökande från icke-specialiserade akademiska bakgrunder, erbjuder detta spår en omfattande grund i sena antika och medeltida studier. Studenter får expertis inom olika discipliner och kan välja mellan en rad kurser som omfattar politik, ekonomi, samhälle, kultur, arkeologi, filosofi och konsthistoria.

Precis som den ettåriga MA är detta program en utmärkt förberedelse för framtida doktorandstudier och erbjuder avgörande färdigheter i källspråk, digital humaniora, publicering, etc.

Antagningar

Stipendier och finansiering

Om skolan

Frågor