Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts i statsvetenskap (1 år)
Central European University (CEU)

Master of Arts i statsvetenskap (1 år)

Vienna, Österrike

1 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12 000 / per year *

På Campus

* betalas i en eller två omgångar, icke-återbetalningsbar första delbetalning av studieavgiften (500 EUR) betalas för att bekräfta att du accepterar vårt erbjudande om antagning och krediteras mot den första delbetalningen av studieavgiften år 1

Introduktion

Det ettåriga MA-programmet i statsvetenskap erbjuder en omfattande och tvärvetenskaplig läroplan i teori och forskningsmetoder inom samtida statsvetenskap. Amerikanska standarder inom forskning och undervisning kombineras med de olika kraven från en internationell studentkår. Programmet vänder sig till studenter som har tagit examen från en fyraårig kandidatexamen.

Programmet inbjuder studenter som vill utveckla de analytiska färdigheter som är nödvändiga för att uppnå spetskompetens inom följande områden: politik och ekonomi för demokratisering i ett jämförande perspektiv, internationell utveckling, jämförande och europeisk politik, aktuella frågor i teori och praktik för konstitutionell demokrati, politisk teori , politisk sociologi och politisk ekonomi. MA-programmet riktar sig till både framtida akademiker och studenter som vill göra karriärer i icke-akademiska jobb som kräver betydande kunskaper i social och politisk analys, vanligtvis inom den offentliga förvaltningen, nyhetsmedia, icke-statliga organisationer, politiska och kulturella organisationer och privata företag.

inriktningar

Det är obligatoriskt för alla studenter att specialisera sig inom något av följande områden:

  • Jämförande politik
  • Politisk ekonomi
  • Forskningsmetoder och tekniker
  • Social och politisk teori
  • Politiskt beteende
  • Demokrati och social förändring

Programackreditering/registrering

  • Programmet godkändes och registrerades av New York State Education Department
  • Program ackrediterat av Agency for Quality Assurance and Accreditation Austria (AQ-Austria)

Antagningar

Stipendier och finansiering

Läroplan

Om skolan

Frågor