Keystone logo
CIES - International Centre for Sports Studies

CIES - International Centre for Sports Studies

CIES - International Centre for Sports Studies

Introduktion

CIES ERBJUDER FORSKNINGSBASERADE LÖSNINGAR OCH AKADEMISKA OCH LEDANDE UTBILDNINGSPROGRAM PÅ TOPPNIVÅ FÖR SPORTVÄRLDEN

CIES - International Centre for Sports Studies , är ett oberoende studiecenter beläget i Neuchâtel, Schweiz. Det skapades 1995 som en stiftelse mellan Fédération Internationale de Football Association (FIFA), universitetet i Neuchâtel, staden och delstaten Neuchâtel.

Genom att använda ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt tillhandahåller CIES forskning, utbildning på toppnivå och konsulttjänster till idrottsvärlden i syfte att övervinna idrottens komplexitet i dagens samhälle och förbättra hur den styrs och hanteras inom alla idrotter.

Som ett internationellt centrum har CIES en kvalificerad och mångsidig personal och utökar kontinuerligt sina partnerskap med individer, universitet och idrottsorganisationer runt om i världen.

Vårt uppdrag

CIES uppmuntrar kontinuerliga framsteg och hållbar utveckling inom förvaltningen av sport runt om i världen genom att fullt ut utnyttja sitt internationella nätverk av partners. Vi främjar aktivt det pågående utbytet av kunskap och erfarenheter från alla våra forsknings- och utbildningspartners. CIES är där akademisk forskning möter praktisk ledning, vilket resulterar i forskningsbaserade lösningar som kan anpassas till lokala behov och krav.

Platser

 • Neuchâtel

  International Centre for Sports Studies c/o Hôtel DuPeyrou Avenue DuPeyrou 1, 2000, Neuchâtel

 • Leicester

  Leicester, Storbritannien

  • Milan

   Milan, Italien

   Frågor