Keystone logo
CIFFOP

CIFFOP

CIFFOP

Introduktion

CIFFOP, ledande center för mänskliga resurser CIFFOP (Tvärvetenskapligt centrum för personalutbildning ) grundades 1971 på grund av professorn Nicole Catalas visionära initiativ och stöd från flera personalresurser, som alla har en anmärkningsvärd framsyn för framtiden och betydelsen av Human Resursfunktioner.

Det första universitetsinstitutet som är inriktat på utbildningen av personalpersonal, i direkt samarbete med näringslivet CIFFOP är ett institut som ingår i den prestigefyllda universiteten i Paris, Panthéon-Assas och det enda dedikerade centret för personalutbildningsutbildning inom Sorbonne Universitetsnätverk. Det erbjuder flera avancerade magisterexamen (Master 2) i personal och coaching. CIFFOPs mål är att utbilda studenter, forskare från handelshögskolan och forskarutbildningsprogram (Master 1), möta morgondagens utmaningar och förändringar i yrket, för att förbereda dem att ta ansvar på alla områden inom personalhantering och arbetsrelationer: HR-ledning i företag, multinationella företag, internationella organisationer, materiell service, affärsenheter och konsulttjänster.

Banbrytande ledande grader

De successiva diplomdirektörerna har kontinuerligt engagerat sig i innovativa åtgärder som utökar CIFFOP: s banbrytande roll, vilket framgår av det ökande antalet personalpersonal, utvecklingen av ett högt kvalificerat personalresurspersonals mentorsystem (tjugo mentorer råd grupper av fyra eller fem studenter), internationaliseringen av utbildningsprogram (inklusive en studieresa utomlands varje år sedan 2004) och sedan 1998, ett studieprogram för lärarutbildning. De många pedagogiska innovationerna är resultatet av pågående samarbete mellan CIFFOP-föreläsare och akademiker.

På grund av denna framgång skapade CIFFOP sin internationella personalhanteringsmästare 2007, som uteslutande lärs på engelska. Denna examen är främst avsedd för internationella studenter: www.ciffop.fr/international . För att möta behoven hos företagsledare som vill utveckla sin kompetens och kunskap inom personalhantering, inrättade CIFFOP ett genomförandeprogram i Paris 2009 och i Luxemburg i januari 2011.

Klassificeras som ledare genom specialiserade tidskrifter

CIFFOPs ursprungliga Masterprogram rankas regelbundet som nummer ett i "Liaisons Sociales & Kelly Service" ranking av de bästa inledande träningsprogrammen i mänskliga resurser. CIFFOPs Executiveprogram rankas redan av «Management» Journal som en av de bästa fortsättningsutbildningsmästarna (november 2011). CIFFOP möter därför utmaningen att vara en yrkesutbildad skola inom personalhantering inom en universitetsinställning där studenter får högkvalitativ akademisk utbildning, i en exceptionell miljö, som erbjuder personliga faciliteter och de modernaste undervisningsmetoderna.

Platser

  • Paris

    Management Sciences House 1, rue Guy-de-la-Brosse, 75005, Paris

Frågor