Keystone logo
CIS - Scuola per La Gestione D'Impresa Master International Management
CIS - Scuola per La Gestione D'Impresa

Master International Management

Reggio Emilia, Italien

1 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 3 500 / per year *

Blandad

* registreringsavgiften för befälhavaren är 7500,00 + moms. Tack vare bidrag från institutioner och företag som stöder mästaren kommer beloppet att minskas för kandidater som kommer att placeras på de första 20 platserna i urvalslistan

Introduktion

Master International Management, nu i sin 25: e upplagan, är en utbildning i General Management som ger de tekniker och metoder som är typiska för ekonomi och företagsledning med särskilt fokus på affärsinternationalisering, riktad till unga akademiker som tänker förvärva kunskaper och färdigheter som krävs för att verka i internationella sammanhang .

Det organiseras av CIS - School for business management i Unindustria Reggio Emilia som har arbetat i över 30 år inom utbildning och utveckling av humankapital i Emilia-området.

Befälhavaren är utformad på grundval av de professionella behov som uttrycks av företag med ett internationellt yrke i Emilia-området, som samarbetar med OSS även i urvals- och utvärderingsfasen av ansökningar om praktik och efterföljande arbetsplats.

Varför välja mästaren?

 • Höga sysselsättningsmöjligheter i slutet.
 • Confindustria nätverk som garanterar konkreta möjligheter till kontakt med företag i ett område rikt på företag.
 • Partnerskap med internationella organisationer och företag som syftar till att främja virtuella mobilitetsaktiviteter och praktikplatser utomlands .
 • Fördelaktiga deltagaravgifter tack vare stöd från sponsringsföretag .

"Ambitionen för excellens, kontinuerlig förbättring, viljan att ställa allt högre prestandastandarder och fokus på kunden är nyckelprinciperna för de mest framgångsrika organisationerna.

Dagens professionella värld, i ett flytande universum som domineras av artificiell intelligens, kommer att bli helt annorlunda om några år; det kommer att göra skillnad vem, genom att investera i sina mjuka färdigheter, kommer att behålla förmågan att se bortom gränserna för sin kunskap och lära sig att ha kul även utanför deras komfortzon.

CIS Master ser med konkretitet, innovativ kapacitet och kompetens i denna riktning. "

Claudio Galli
Kohler Group Human Resources Director

139740_pexels-photo-3771089.jpeg

Programmet

Kursen är heltid och omfattar en total varaktighet på 1500 timmar fördelat på 12 månader.

Utbildning i klassen

 • 750 timmars föreläsningar, fallstudier, teamarbete. Omfattande användning av affärsfall och simuleringar förväntas, liksom 100 timmars vittnesmål från företagare och chefer för företag som arbetar med utlandet.
 • Redovisning och administration
 • Ledningskontroll
 • Ekonomi och kredit
 • Ledarskap och verktyg för personlig utveckling
 • Affärsorganisation, personalhantering och organisationsbeteende
 • Marknadsföring och försäljning
 • Produktion och logistik
 • Policyer och verktyg för internationalisering av företag

Utbildning på arbetsplatsen

 • 750 timmars erfarenhet i företaget med aktivering av praktikplatser inom viktiga produktionsföretag i Emilia-området eller vid utländska filialer av lokala och icke-lokala företag. I denna fas planeras en analys- och forskningsaktivitet på fältet genom förberedelse av projektarbete som svar på affärsutmaningar.

Lektionerna börjar i november 2020 inklusive praktikperioden, kursen avslutas i december 2021.

Närvaro i lektioner är obligatorisk.

Möjlighet

Målet är att utbilda unga akademiker för införande i företag med internationellt yrke som täcker ansvarspositioner i de olika företagsfunktionerna . Den avser att tillhandahålla särskilt verktyg och metoder som är typiska för ekonomin och förvaltningen av aktiviteter som syftar till internationalisering av affärer, marknadsföring och försäljning, logistik och produktion, organisation och mänskliga resurser, ledningskontroll.

Genom partnerskapet med UC Leuven University - Limburg (Bryssel), den andra högskolan i Belgien, som har över 30 studieprogram, 14 000 studenter per år från olika kontinenter och specialiserat sig på studier inom management och teknik, deltar vi i en virtuellt mobilitetsprojekt "Working Across Borders" som syftar till att utveckla internationella färdigheter och särskilt interkulturell, språklig, personlig utveckling.

Placeringsprocenten är 90% (sysselsättningsresultat sex månader efter magisterns slut)

paper, business, finance
mohamed_hassan / pixabay

Fakultet

Förverkligandet av mästaren involverar ingripande av lärare med färdigheter som relaterar till ett brett spektrum av forsknings-, undervisnings- och operativa erfarenheter: universitetsprofessorer och exponenter i den akademiska världen, konsulter och företagsledare , samt kvalificerade entreprenörer som kontinuerligt bedriver forskning, ledning och Träning.

"Lärarna garanterar en förberedelse på hög nivå, berikad av frekventa vittnesmål från exponenter i arbetslivet. Jag tror att denna mästare har varit en viktig fördel för min nuvarande anställning vid ett multinationellt företag som Tetra Pak. En aspekt som jag vill betona och som jag anser viktigt att befria sig på den nuvarande marknaden är möjligheten att skapa nätverk: utnyttja det! "Elia Baldelli
Civilekonom från Bocconi och nu anställd i Tetra Pak.
Han deltog i Master International Management.

Hur man skall registrera

Delta i urvalen

För antagning är det nödvändigt att ta ett urvalstest, som består av godkända skicklighetstest, test för bedömning av kunskaper i engelska, en intervju med samordnaren för befälhavaren och chefen för de sponsrande företagen.

Kostnader och faciliteter

Registreringsavgiften för befälhavaren är € 7500 + moms.

Kandidater som under urvalsfasen är bland de första 20 platserna kommer att kunna dra nytta av ett stipendium som erbjuds av sponsringsföretagen.


Referenserna är:
[email protected]
Tel 0522232993 - 3406434736
Länk: http://www.cis-formazione.it/master/homepage

"Vi har sponsrat Master International Management som har främjats och organiserats av OSS i 5 år . Gapet mellan utbildningsvärlden och arbetslivet framhävs på flera fronter , ungdomar som anmäler sig till mästaren kan verkligen lita på en tvärgående utbildning vid 360 ° och därefter med praktiken går de in i företaget, de lever det dag för dag och andas in de olika arbetsdynamiken.Det är alltid en spännande upplevelse när vi erbjuds att vara värd för unga människor som framgångsrikt deltar i mästaren, vem kommer de att vara? Vilka rutter kommer de från?Det är viktigt att kunna ge dessa ungdomar en möjlighet till professionell och personlig tillväxt som denna och vi är glada över att kunna göra det genom samarbetet med OSS. "Giuditta Grisendi
Personalchef Interpuls Spa

Om skolan

Frågor