Keystone logo
Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Introduktion

Corvinus en överblick

Corvinus University är Ungerns mest framstående utbildningsinstitution inom områdena ekonomi, management och samhällsvetenskap. Utbildning på universitetsnivå, precis som i de mest avancerade länderna i världen, började i Budapest på 1920-talet vid den autonoma ekonomiska fakulteten vid det ungerska kungliga vetenskapsuniversitetet.

Vi tror på kontinuerlig utveckling. Vi bör inte nöja oss med de hittills uppnådda resultaten. Därför beslutades att från och med juli 2019 kommer Corvinus att upprätthållas av en statlig stiftelse snarare av staten själv. Medan denna modell möjliggör mer flexibel drift, garanterar den också långsiktig och förutsägbar planering.

Vårt mål är ganska ambitiöst: att förvandlas till ett internationellt universitet, att bli den ledande institutionen i Centraleuropa inom ekonomi, ledning och samhällsvetenskap senast 2030.

tidslinje

1899: Den direkta föregångaren till Corvinus, Eastern Commercial Academy upprättas

1917: På förslag av generaldirektör Elemér Balogh erbjuder Hangya Szövetkezet (Producenters, Distributors 'and Consumers' Cooperative) en fond med en miljon ungerska kronor till förmån för det framtida ekonomiska universitetet.

1920: Den 5 oktober träder i kraft lag XXXI från 1920 om inrättandet av ekonomifakulteten vid det ungerska kungliga vetenskapsuniversitetet. Den första ceremonin börjar den 31 oktober.

1934: Fakulteten för ekonomi integreras i Palatine Joseph University of Technology and Economics

1948: Det autonoma ungerska ekonomiska universitetet föddes

1950: Universitetet flyttar till det tidigare chefstullpalatset vid F atvám tér

1953: Universitetet byts namn på Karl Marx ekonomiska vetenskapsuniversitet

1956: En samling hålls med deltagande av akademiker och studenter som antar en 22-punktslista som innehåller viktiga nationella politiska krav. Den 23 oktober deltar eleverna i en värdig marsch till Bem-monumentet. Utbildningen avbryts till 1 februari 1957.

1968: Kálmán Szabó blir rektor och genomför en större reform när det gäller utbildningsprogrammen.

1970: Det första i sitt slag i Ungern, Rajk László College of Advanced Studies, grundades under ledning av Attila Chikán

1989: Som ett resultat av fakultetsomstruktureringen kommer Handelshögskolan, Handelshögskolan och Fakulteten för samhällsvetenskaper.

1990: Universitetet byts namn på Budapest University of Economic Sciences

1996: Universitetet ansluter sig till CEMS Alliance av världens ledande handelshögskolor och företag.

2007: Byggnaden "C" i hörnet av Közraktár- och Czuczor-gatorna invigdes. Campus på skadedjurssidan består nu av tre byggnader tillsammans med Chief Customs Palace och Salt House

2019: Ett gemensamt MBA-program inrättas med ett av de bästa universiteten i världen, Fudan University of Shanghai

137097_pexels-photo-1438072.jpeg

Ackreditering

EQUIS-ackreditering av EFMD

Corvinus Business School godkändes för 3 år för första gången, 2018.

Med denna ackreditering har CBS gått in i cirkeln av världens bästa 2% handelshögskolor som äger denna prestigefyllda ackreditering

EPAS-ackrediteringar av EFMD

Executive MBA-program 4: e gången i 3 år

Bachelor i affärs- och ledningsprogram 3: a gången i 5 år

BSIS-etikett

Corvinus Business School, BSIS märkt, 2018 för andra gången

Business School Impact System (BSIS) -programmet är utformat för att bestämma omfattningen av en skolas påverkan på dess lokala miljö - staden eller regionen där den ligger.

EAPAA-ackreditering

Certifieringen innehas endast av cirka två dussin universitet i Europa, och endast fyra från den centrala ära från den Central- och Östeuropeiska regionen, inklusive Corvinus.

Master i offentlig politik och förvaltning - 1: a gången i 7 år

Rangordningar, utmärkelser

Vi är särskilt stolta över de många akademiska framgångarna.

Framgång i Ungern

Baserat på antalet sökande på första plats var Corvinus Business School återigen den mest populära skolan. Det har också en ledande position när det gäller utmärkta studenter.

Enligt HVG-magasinet är Corvinus School of Social Sciences and International Relations den första i Student Excellence. Studenternas excellens indikeras också av att nästan 98% av de antagna studenterna har minst en språkprövning och fakulteten är också den 10: e på de nationella fakultetsrankningarna. I rankningen av ekonomiska skolor fick Corvinus Business School 1: a platsen i kategorin Student Excellence, medan Corvinus School of Economics fick 1: a platsen i kategorin Teachers Excellence.

Vid socialvetenskapsavdelningen i OTDK fick eleverna vid Institutionen för samhällsvetenskap och internationella relationer samtliga 20 1: a, 2: e och 3: e platserna under 2019. På Ekonomiska avsnittet i OTDK fick Corvinus mer än 50% av den 1: a plats. Doktorand kandidat till Corvinus belönades med den nyetablerade Roska Tamás-utmärkelsen.

Internationell framgång

Corvinus Business School fick en första plats bland de bästa affärsskolorna i Östeuropa enligt Eduniversal och den fick också EQUIS-ackreditering på EFMD: s årliga konferens.

Corvinus Business School placerades också bland de första 100 bästa handelsskolorna av Financial Times Business Schools Ranking.

Baserat på utvärderingen av studenterna och rösterna från akademiska direktörer utsågs Corvinus till den 3: e bästa bland de 32 CEMS-medlemmarna 2019 i kategorin CEMS School of the Year.

Corvinus Science Shop resulterade i en internationellt erkänd ökning 2019: inom ramen för de kurser som leddes av 29 professorer fick 765 studenter möjlighet att utarbeta de frågor som tagits upp av våra 40 partners, och som ett resultat skapade de en betydande positiv social inverkan.

Masterprogrammet i aktuarial och finansiell matematik i Corvinus School of Economics fick den 31: e platsen bland de 40 bästa masterprogrammen i världen i rankingen av Eduniversal i kategorin försäkring, risk och aktuariella vetenskaper.

År 2019 fick masterprogrammet i offentlig politik och ledning internationell ackreditering av European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) för perioden 2019-2026, vilket var andra gången i fallet med det ungerska programmet och första gången i fallet med det engelska programmet. Dessutom har antalet studenter som söker stipendier för kandidatprogrammet i tillämpad ekonomi ökat med 30 procent, inklusive antalet sökande på första platsen.

Regional och miljöekonomisk MA vid School of Social Sciences and International Relations fick en ädla plats bland mer än 1000 universitet i Eduniversals globala ranking: den fick den 36: e platsen bland de 100 bästa programmen för hållbar utveckling och miljöledning.

Platser

  • Budapest

    Budapest, Fővám tér 8., 1093 Hungria, , Budapest

Frågor