Keystone logo
Cultural and Educational Omnium (Omnium Cultural y Educacional)

Cultural and Educational Omnium (Omnium Cultural y Educacional)

Cultural and Educational Omnium (Omnium Cultural y Educacional)

Introduktion

Omnium Cultural y Educacional , SC grundades den 15 maj 1993 för att delta i kultur- och utbildningsverksamheten i vår stad, först och senare i vår stat och vårt land.

De grundande partnerna är Dr. Rafael Santiago Rojano Uscanga, Mtro. Armando Rojano Rechy och Dr Rafael Armando Rojano Uscanga.

Från början har den fungerat i den historiska stadskärnan i staden Veracruz, Ver., I ett gammalt hus som ligger i Callejón de Reforma nr 38, mellan Esteban Morales och Mariano Arista, uteslutande för våra kulturella och utbildningsändamål.

Med tiden anpassade vi huset till behoven hos en kultur- och utbildningsinstitution. Det första vi gjorde om var fasaden och gav den en titt som vi anser lämplig. Inuti leder en lång och funktionell korridor till trappan, loungerna, biblioteket, cafeterian, aulan, receptionen och kontoren. Vi har en liten uteplats, en terrass och ett par balkonger, inomhus och utomhus.

En grundläggande del av vår historia är det som ledde oss till att vi grundade en kandidatexamen i staden Veracruz. Idén uppstod i mars 2003, när Carlos Fuentes presenterade sin bok "La Silla del Águila" på Veracruzana universitetsbibliotek. Vid det tillfället ägnade vi en artikel åt honom i El Dictamen, och när han överlämnade den till honom sjöng alla: Låt honom läsa den, låt honom läsa den! , till vilken den prisbelönta författaren höll med ett leende, som det syns på fotografiet. Samma dag Omnium Cultural y Educacional , till hans ära, att ägna våra ansträngningar så att Veracruz hade en bokstavsfakultet som den mest odlade staden i världen.

Platser

  • Heroica Veracruz

    Heroica Veracruz, Mexiko

    Frågor