Keystone logo
China University of Petroleum

China University of Petroleum

China University of Petroleum

Introduktion

historia

Kina University of Petroleum (CUPB) Grundades 1953, nominerad som ett av de viktigaste nationella universiteten 1960, och är ett 211-nationellt universitet under administrationen av utbildningsdepartementet. Som ett första nationellt universitet i Kina är CUPB: s uppdrag att förbereda kvalificerade ingenjörer och erbjuda bra teknisk service för den globala oljeindustrin genom utbildning av högsta kvalitet och utmärkt forskning.

Universitetsöversikt

CUPB har med år av ansträngningar arbetat med att förbättra programkvaliteten och utvecklas ständigt för att hålla sig till forsknings- och industrins framsteg och bredda sina discipliner och forskningsområden. CUPB: s nuvarande fokus omfattar dess traditionella energirelaterade områden tillsammans med den nya uppsatsen för hållbar och förnybar energiteknik och ren energiteknik, djupt vattenteknik, energistrategi och politisk studie, säker tekniksteknik, miljöteknik och energihantering. Det finns totalt 16 högskolor på CUPB som erbjuder 27 kandidatexamen, 99 masterprogram och 48 doktorandprogram. Den har 2 nationella nyckellaboratorier, ett nationellt tekniskt utbildningscenter och 20 ministeriella nyckellaboratorier eller forskningsinstitut.

Akademikerna, som står för CUPB: s ställning som nationell ledare inom energirelaterade ämnen, är en väsentlig del av sin rika akademiska miljö. Det finns 1 369 lärare totalt inklusive 229 professorer och 274 docent. Bland dem är det två vinnare av kinesiska Academy of Science Awards, två vinnare av kinesiska Academy of Engineering Awards. CUPB har för närvarande 7.663 studenter, 5 426 masterstudenter, 1076 doktorander och 832 utländska studenter från 52 länder.

En av principerna för CUPB har varit att arbeta nära de världsledande energibolagen, såsom China National Petroleum Corporation, China Petroleum and Chemical Corporation, China National Offshore Oil Corporation, TOTAL, Shell, Petronas, Saudiarabien, Kogas, BP, StatOil , etc. Mer än 65% av dess forskningsprojekt stöds av dessa organisationer. Internationalisering är en av CUPB: s tre strategiska prioriteringar vars mål är att locka forskare runt om i världen och involvera vår fakultet och studenter att utforska världen och dela sin kapacitet med världen genom kopplingar till CUPB: s globala partnerinstitutioner. CUPB har för närvarande samarbete med 120 högskolor och akademiska organisationer från 36 länder.

Campus

Kina University of Petroleum, Peking, ligger i ett naturskönt område av turistintresse i Changping County, Peking, cirka 5 miles till Ming-gravarna och 15 miles till muren. Changping är dynamisk men ändå avslappnad, kulturellt rik men jordnära. Man kan enkelt utforska Changping till fots eller på cykel med sin perfekta storlek. CUPB har en vacker campus uppdelad i två relativt oberoende kvartaler, som har utmärkta undervisnings- och inlärningsfaciliteter och välutrustade bostadsområden.

Platser

  • Beijing

    China University of Petroleum-Beijing, 18 Fuxue Road, Changping, , 102249, Beijing

Frågor