Keystone logo
CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

Introduktion

CY Cergy Paris-universitetet

Sedan den första januari 2020 har Cergy-Pontoise University och EISTI gått samman under ett nytt namn: CY, Cergy Paris Université. Den består av 24 000 studenter. ESSEC är associerat med CY som partnerinstitution.

De akademiska kurserbjudandena består av ett grunduniversitet (CY SUP) och av fem grund- och forskarskolor, fyra inom universitetet, med den femte är ESSEC.

Förutom ESSEC är de andra forskarskolorna som leds av CY-universitetet:

 • CY Tech specialiserad på datavetenskap, tillämpad matematik, samhällsbyggnadsteknik, bioteknik& kemi, ekonomi och management;
 • CY Arts and Humanities, företrädd av National Higher School of Arts of Arts Paris-Cergy (ENSAPC), National Higher School of Architecture of Versailles (ENSAV), National Higher School of Landscape Design (ENSP) och National Heritage Institute (INP).
 • CY Utbildning, företrädd av institutioner inom Inspe, EPSS och ILEPS.
 • CY Juridik och statsvetenskap, företrädd av Sciences Po St-Germain-en-Laye campus.

CY Teknik

Beläget i Greater Paris och i Pau, CY Tech är främst en ingenjörsforskarskola. Det har fått statusen ”Grande Ecole”, det högsta erkännandet som anges av det franska ministeriet för& forskning om högre utbildning. CY Tech är också medlem i ”Conférence des Grandes Ecoles” (CGE), en fransk förening som samlar elithögskolor som uppfyller strikta kriterier för rekryteringsprocessen, utbildningsstrategi och internationellt och företagsnätverk. Tillgänglig efter avslutad gymnasieutbildning eller genom en dedikerad eftergymnasial förberedande klass, den levererar en magisterexamen inom dessa fyra områden: Tillämpad matematik, Datavetenskap, Väg- och vattenbyggnad,& Bioteknikkemi. Två universitetsavdelningar har införlivats i CY Tech: Institute of Sciences& Techniques (IST) och Institute of Economics& Management (IEG), vilket breddar vår övergripande kursleverans inom dessa specifika områden.

CY Tech kurserbjudandet är strukturerat på följande sätt:

 • Ett femårigt Grande Ecole Engineering-program;
 • Eftergymnasiala förberedande klasser som leder till Grande Ecole-programregistrering;
 • Graduate& Graduate Program;
 • Kontinuerliga utbildningsprogram: Specialiserad forskarutbildning;
 • Internationell mästare med campus belägna utanför Frankrike;
 • Ph.D. program.

Vårt uppdrag, våra värderingar

CY Techs uppdrag är att möta de stigande förväntningarna hos både studenter och industri. Genom innovativa program och fakultetsutbyten, vi försöker ge våra studenter en alltmer attraktiv pedagogisk upplevelse. Studenter kan välja grund- och forskarutbildningar inom både teknik- och ledningsdiscipliner. Studenter förvärvar också värdefull kunskap och globala ledarskapsfärdigheter genom praktikplatser och studerar utomlands erfarenheter med universitet över hela världen. Sedan CY Techs start, institutionen har gradvis anpassat sig till den utvecklande ekonomin som erbjuder en omfattande och diversifierad läroplan som möter en samtida vision av dagens värld. Dess mål är:

 • Utmaningsdriven för att förbereda studenter och personal som globala medborgare och livslånga elever som bryr sig om och agerar för planetens och mänsklighetens framtid.
 • engagerade i principerna om öppenhet och inkludering genom att bygga öppna resurser och samarbetsplattformar, stödja öppna vetenskapliga dagordningar, och sponsra tillgången, rörlighet, och inkluderande mekanismer som befriar vår intellektuella och sociala potential.

Vad är 153687_CYTech-AtriumarriereplanPau.JPG

CY Tech Internationellt engagemang

CY Techs internationella engagemang är obestridligt och inkluderar arbetslivserfarenhet utomlands, akademiska utbyten samt vi dubbla examensalternativ. Vår institution förnyade nyligen en Erasmusstadga för högre utbildning. Detta erkännande visar vår expertis när det gäller rörlighet för studerande& personal i ett starkt samarbete för innovation och god praxis inom ramen för Erasmus+-politiken. CY University är medlem i Campus France, den officiella byrån för främjande av fransk högre utbildning över hela världen. CY Tech har också anpassat sig till olika europeiska och internationella organisationer och föreningar (EUTOPIA, EAIE, NAFSA, n+i Network, AIEA, etc.), som syftar till att främja utvecklingen av internationell utbildning.

CY äger ett språkcenter och är också ett ETS TOEIC-auktoriserat testcenter. Vårt universitet tilldelades nyligen" märket" Bienvenue en France, som skiljer franska högskolor som har utvecklat mottagningsanläggningar dedikerade till internationella studenter. CY skapar solida förbindelser med kinesiska universitet, vilket kommer att bidra till skapandet av ett fransk-kinesiskt institut för att internationalisera sina utbildningsmöjligheter ytterligare. En av de mest anmärkningsvärda resultaten på europeisk nivå är den senaste utvecklingen av en allians av sex likasinnade universitet, belägna i Belgien, Slovenien, Spanien, Sverige, Storbritannien och Frankrike, med titeln EUTOPIA. EUTOPIAS uppdrag är att på lång sikt bygga en unik och vågad allians av transformativa och engagerade institutioner. Alliansen har byggt starka band inom de regionala samhällena, de institutionella strukturerna, och de lokala företagen. EUTOPIA-studenter, forskare, och personal arbetar tillsammans för att bygga en ny akademisk modell, återspeglar ett öppet och enat Europa, respekt för medborgarna och miljön.

CY Tech-examensbevis kräver en officiell språkcertifiering på engelska som främmande språk som en del av dess nationella kriterier för erkännande av examensbevis. CY Tech kommer att ha tecknat 250 universitetspartnerskap över hela världen under de kommande två åren, inklusive mer än 20 internationella dubbla examensalternativ. Ett stort antal samarbetsprogram gör det möjligt för institutionen att förbättra inkommande rörlighet genom sin grundutbildning, examen, och doktorsexamen engelskundervisad kursleverans. I enlighet med CY Techs globala vision, vår institution planerar att öppna ett campus i Singapore inom en snar framtid.

Vad gör CY Tech annorlunda?

Vår ambitiösa vision: CY, definieras som ett universitet med olika, samhällsorienterad, och internationell ställning, strävar efter att utbilda nya generationer i de komplexa utmaningarna i ett globaliserat samhälle i linje med målen för hållbar utveckling, akademisk excellens, och kvalitetsstudentupplevelse.

En högprofilerad rankningsstatus: Nationell och internationell ranking, erkänd av många specialiserade medier och webbplatser, visa än en gång att CY-kurserbjudanden anses vara en av de bästa inom teknikområdena, Förvaltning, Matematik& amp; Finansiera, internationalisering, och professionell integration.

Banbrytande& forskningsförstärkare; Tekniköverföringsaktiviteter: Forskning och tekniköverföring är kärnan i DYNAMIKEN i CY Tech, vars uppdrag bidrar till anslaget av vetenskaplig kunskap. CY Tech hävdar sin vision och bedriver en aktiv politik inom tekniköverföringsinnovation av sin forskningsverksamhet, utförs av erkända heltidsforskare inom dess fjorton laboratorier och fem öppna laboratorier inom modellering och experimentell vetenskap.

Ett brett utbud av faciliteter som erbjuds på Campus:

 • Fyra bibliotek med över 2 miljoner publikationer;
 • Fyra universitetsbostäder och privata bostäder;
 • Student idrottsanläggningar med över 30 individuella& lagaktiviteter;
 • Fyra studentrestauranger, fyra cafeterior;
 • 47 studentföreningar;
 • Ett komplett paket med kulturella aktiviteter inklusive en ”kulturell Pass-kupong,” Ett specialpass som erbjuder rabatter på& biografbokningar och andra kulturevenemang i Stora Paris.

En ”Bienvenue en France” -etikett: Detta nationella erkännande, tilldelas av vårt universitet, förbättrar vår expertis tillägnad internationella studenter, främst inom följande områden:

 • Kvalitet och tillgänglighet för& mottagningsanordningar för information.
 • Tutorial supporttjänster;
 • Bostadsanläggningar och livsutveckling på campus.
 • Post-graduate karriärutveckling och alumner tjänster.

Eiffeltornet, Paris, Frankrike

Plats: Greater Paris

Parisregionen har mycket att erbjuda internationella studenter, som historia, konst, och kultur, ovanpå sin akademiska& förstärkare; vetenskaplig excellens. Det är en unik plats att lära sig, Upptäck, studie, engagera och utbyta, en plats där dialog, broderskap, frihet, och kreativitet kommer alltid att råda. Paris har listats i QS bästa studentstäder ranking i många år. Bara 25 minuter från den världsberömda Les Champs Elysées, eller La Défense (ett av de största futuristiska skyskrapa-packade affärsdistrikten i Europa) står staden Cergy-Pontoise. Det historiska hjärtat av området Cergy-Pontoise trivs i ett prestigefyllt förflutet som ofta har befunnit sig vid korsningen av Frankrikes historia, som när Royal Court bodde där. Dess berömmelse utvidgades genom Camille PISSARRO långa uppehållstillstånd, som målade stadens varierade landskap och dess närliggande landsbygd i många verk, som nu finns i de största museerna i världen. Välsignad med ett rikt arv blev Cergy- Pontoise den 30 mars 2006 medlem av det nationella nätverket av städer och länder av konst och historia. Denna etikett, levereras av ministeriet för kultur och kommunikation, förkroppsligar en politik som syftar till att främja arv och arkitektur. I dag, Cergy är känt som ett livligt studentnav.

Campus funktioner

  Studentberättelser

  Platser

  • Cergy

   Avenue du Parc, 95000, Cergy

   • Pau

    2 Boulevard Lucien Favre- CS 77563, 64075, Pau

    • Saint-Germain-en-Laye

     Saint-Germain-en-Laye, Frankrike

     Frågor