Keystone logo
Czech Technical University in Prague

Czech Technical University in Prague

Czech Technical University in Prague

Introduktion

Czech Technical University in Prague är det äldsta tekniska universitetet i Europa, grundat 1707, och är för närvarande ett ledande tekniskt forskningsuniversitet i regionen och i Prag Forskningskluster.

CTU erbjuder grundutbildning, forskarutbildning och doktorandprogram vid 8 fakulteter: Fakulteten för samhällsbyggnadsteknik, maskinteknik, elektroteknik, kärnvetenskap och fysik, arkitektur, transportvetenskap, biomedicinsk teknik, informationsteknik och program vid Masaryk Institute of Advanced Studies .

Dessutom erbjuder CTU gratis sportkurser, du kan besöka och studera i National Library of Technology och känna det internationella samfundet på Campus Dejvice i hjärtat av Europa.

136733_32cf6ae7-460a-4c2a-8f89-93860bb45f99.jpg

Universitetet utbildar framtida forskare och kreativa arbetare. Alla studenter har ett större projekt som en obligatorisk del av sitt studieprogram, på kandidatexamen, master och doktorsexamen. nivå. Ingenjörsstudenter har tillgång till studentlaboratorier och workshops och till den utrustning och anläggningar som de behöver för sitt projektarbete. Företagande studenter kan gå med i ett av forskargruppen vid sin fakultet. Alternativt kan de till exempel gå med i ett av Formel Student-team som varje år utvecklar en ny version av en racerbil med en traditionell motor och en annan eldriven racerbil. Vetenskaplig forskning är ett viktigt inslag i arbetet för alla akademiska anställda vid fakulteterna (skolorna) och det viktigaste kriteriet för deras befordran.

Forskning bedrivs vid alla åtta fakulteter och även vid flera institut, till exempel Tjeckiska Institutet för Informatik, Robotik och Cybernetik (CIIRC) eller University Center for Energy Efficient Buildings (UCEEB).

CTU i Prag tog nionde plats i QS EECA University Rankings nyligen och staden Prag förbättrade sin position i det senaste QS Best Student Cities Index. Prag rankas också som den näst bästa staden för akademiker.

Studenter och forskare från regionen och allt mer från hela världen tycker att Prag inte bara är en idealisk stad att studera i. Det är också en plats att träffas i och tillbringa några dagar tillsammans på en konferens. De tjeckiska länderna och Prag hade ett svårt tjugonde århundrade, men Prag har nu helt återupprättat sig som en av de stora städerna i Centraleuropa. Tjeckien har återfått sin position som ett centrum för forskning och innovation, som det hade haft från början av industritiden till andra världskriget.

CTU i Prag är också grundare av studien i Prag-konsortiet som samlar 7 topp offentliga universitet i Prag.

Läs om Covid-19-mätningar vid CTU i Prag: https://www.cvut.cz/en/ctu-coronavirus-information?update=20200405

136734_18449dfd-caa9-4b75-8b17-758948d30410.jpg

Följ oss på Facebook, Instagram och Twitter: @studyatctu

Platser

Platser
 • Prague 6

  Jugoslávských partyzánů 1580/3, 160 00, Prague 6

  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • instagram

Frågor