Civilingenjör i hållbart jordbruk och livsmedelssäkerhet
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources
Nyckelinformation
Campus läge
Prague, Tjeckien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CZK 114 000 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Jordbruk och hälsosam mat med respekt för miljön
Magisterprogrammet är skräddarsytt för studenter som är intresserade av miljö, jordbruk, livsmedelsproduktion och livsmedelskvalitet och som är nyfikna på hur man ska hantera livsmedelsproduktionsaktiviteter på ett hållbart sätt.
Livsmedelsproduktion står inför nya utmaningar mot ökad hållbarhet. Det finns ett enormt konsumenttryck mot livsmedelskvalitet och -säkerhet, förbättrad folkhälsa och minskad miljöpåverkan. EU: s åtaganden gentemot koldioxidfri ekonomi och den nya Farm to Fork-strategin föreslår kommande förändringar på livsmedelsmarknaderna och våra kostvanor gentemot växtbaserade livsmedel. De framtida cheferna för livsmedelssektorn kommer att behöva hantera dessa utmaningar och bidra till utvecklingen och genomförandet av hållbara livsmedelsprocesser och relaterade aktiviteter och till utvecklingen av miljövänliga och socialt ansvariga organisationer. Det kan vara du.
Programmet undervisas på engelska och kan studeras helt i Prag eller som ett dubbelt examensprogram med universitetet i Pisa. Valet kan göras under första terminen. Dubbelgradsstudenter tillbringar en termin i Pisa och får två examensbevis och akademiska examen.
Du kommer att lära dig mer om hållbara jordbruksmetoder, förvärva kunskap inom kemi för att kunna förstå livsmedelskvalitet, lära dig om nya bioteknikmetoder, livsmedelsproduktionsteknik, hållbarhet och hur man mäter hållbarhet. Du får möjlighet att välja din MSc. projekt baserat på dina preferenser i ett av laboratorierna, antingen i livsmedelskvalitetsbedömning med hjälp av topp LC-MS- eller NMR-tekniker, gentekniker i Pisa Universitys forskningsanläggningar och även inom området produktion av livsmedelsteknik.
Är det här programmet lämpligt för mig?
Hållbart jordbruk och mat passar dig om ...
➔Du har en passion för miljö, biologi, kemi,
➔Du vill veta hur vår mat görs från "Farm to Fork",
CareDu bryr dig om livsmedelskvalitet och säkerhet och du vill veta hur vår mat faktiskt produceras och bearbetas,
➔Du gillar att studera i en internationell mångkulturell miljö,
➔Du gillar att resa och vill spendera en termin utomlands,
Du vill delta i diskussioner om den framtida mänskliga kosten och hållbarheten.
Vilka blir mina karriärmöjligheter?
Du kommer att ha mycket flexibla karriärmöjligheter inom livsmedelssektorn, både nationellt och internationellt. Du kommer att vara en stark kandidat för:
➔ ledande befattningar i statliga organisationer,
➔ livsmedelsindustri,
➔ SMF eller andra organisationer som är involverade i livsmedels- och jordbrukssektorn.
Galleri
Programresultat
Programmet ges på engelska och kan studeras helt i Prag eller som ett dubbelexamensprogram med universitetet i Pisa. Valet kan göras under första terminen. Studenter med dubbla examen kommer att tillbringa en termin i Pisa och kommer att få två diplom och akademiska examina.
Du kommer att lära dig om hållbara jordbruksmetoder, skaffa kunskaper i kemi för att kunna förstå livsmedelskvalitet, lära dig om nya biotekniska tillvägagångssätt, tekniker för livsmedelsproduktion, hållbarhet och hur man mäter hållbarhet. Du kommer att ha möjlighet att välja din MSc. projekt baserat på dina preferenser i ett av laboratorierna, antingen i livsmedelskvalitetsbedömning med användning av topp LC-MS eller NMR-tekniker, gentekniker i Pisa University forskningsanläggningar, och även inom området livsmedelsteknologi produktion.
Stipendier och finansiering
Idealiska studenter
Detta program passar dig om:
- har en passion för miljö, biologi, kemi,
- vill veta hur vår mat är gjord från "Farm to Fork",
- bryr dig om matens kvalitet och säkerhet och du vill veta hur vår mat faktiskt produceras och bearbetas,
- gillar att studera i en internationell mångkulturell miljö,
- gillar att resa och vill spendera en termin utomlands,
- vill engagera sig i diskussioner om framtidens mänskliga kost och hållbarhet.
Karriärmöjligheter
Vilka blir mina karriärmöjligheter?
Du kommer att ha mycket flexibla karriärmöjligheter inom livsmedelssektorn, både nationellt och internationellt. Du kommer att vara en stark kandidat för
- ledande befattningar i statliga organisationer,
- livsmedelsindustrin,
- Små och medelstora företag eller andra organisationer som är involverade i livsmedels- och jordbrukssektorn.