Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Introduktion

Tjeckiska högskolan för livsvetenskaper Prag firade sitt 110-årsjubileum 2016.

Tjeckiska högskolan för livsvetenskaper är ett offentligt universitet (enligt lag nr 111/1998 Coll. På universitet). För närvarande finns 27 offentliga universitet och 2 statliga universitet i Tjeckien. Både offentliga och statliga universitet finansieras av ministeriet för utbildning, ungdom och idrott. De offentliga universiteten förvaltas dock av deras rektorskommitté och en akademisk senat, medan de statliga universiteten förvaltas av de relevanta ministerierna (dvs. inrikesministeriet för polisakademin och försvarsministeriet för försvarsministern).

Första föreläsningar om jordbruksvetenskap levererades vid fakulteten för filosofi vid Prag Charles-Ferdinand-universitetet i Prag 1776. En lantbruksavdelning inrättades därefter vid den tjeckiska polytekniken 1812. Föreläsningarna i skogsvetenskaper gavs sedan hösten 1848 .

Vår universitets faktiska historia börjar 1906 med inrättandet genom dekret från den australiensiska kejsaren Franz Joseph I, av en lantbruksfakultet vid Tjeckien Polytechnics i Prag. Professor Julius Stoklasa, en känd specialist inom jordkemi, blev fakultets första dekan. Fakulteten har redan från början (1906/1907) utvecklat sin egen livsviktiga verksamhet, baserad på en stor del av lärarnas och studenternas osjälviskhet.

WW1 stoppade tillfälligt fakultetsutvecklingen, men med grunden för Tjeckoslovakien 1918 började fakulteten utvecklas på ett mycket dynamiskt sätt. Reformer inom utbildningssektorn i den nybildade tjeckoslovakiska republiken ledde till strukturella förändringar av den tjeckiska polytechniken (omnämnd tjeckiska tekniska universitetet i Prag 1920). Jordbruksfakulteten omvandlades 1920 till en högskolan för jordbruks- och skogsteknik. Det var fortfarande en del av det tjeckiska tekniska universitetet. Högskolan för jordbruks- och skogsteknik var ursprungligen belägen i Prag 2-distriktet, i Gröbe Villa i Havlíčkovy sady. År 1936 flyttade den till en ny byggnad, nära det tjeckiska tekniska universitetet, i Prag 6 - Dejvice distriktet.

Platser

  • Praha-Suchdol

    129 Kamýcká, 165 00, Praha-Suchdol

    • Prague

      Kamýcká 129, 165 21, Prague

    Frågor