Keystone logo
Dagon University

Dagon University

Dagon University

Introduktion

Dagon University , ett av de största universiteten i Myanmar, har grundats sedan 1993. Vi alla, inte bara administrativ personal utan också lärare, har strävat efter vårt bästa för att skapa en plats som kan skapa en bra akademisk atmosfär som man litar på och värderar av samhället och som kan forma för att bygga en modern och utvecklad demokratisk nation. Dessutom strävar vi efter att kunna vårda framstående studenter, vilket är vårt universitets motto. På så sätt är vårt huvudsyfte att inte bara producera bra akademiker utan också framstående akademiker som kan vara pelare för nationens utveckling i framtiden.

När det gäller vårt universitets konstitution finns det tjugo avdelningar på vårt universitet: 12 konstavdelningar och 8 vetenskapsavdelningar. Antropologi, arkeologi, ekonomi, engelska, geografi, historia, internationella relationer, juridik, myanmar, orientaliska studier, filosofi och psykologi är avdelningar för konst och botanik, kemi, datavetenskap, geologi, industriell kemi, matematik och fysik, och zoologiska vetenskapsavdelningar . Alla institutioner strävar efter att ge studenterna grundläggande akademisk grund samt professionell kunskap som de kan använda inte bara för att göra forskning utan också i deras verkliga liv. Att bedriva forskning spelar en viktig roll för att främja utbildningsstandarder och för att uppfylla lokalsamhällets behov. Därför Dagon University studenter fullt utrustade laboratorier, multimedia-klassrum, språklaboratorier och ett bibliotek med fyra våningar, där studenter kan få tillgång till ett brett utbud av vetenskapliga e-tidskrifts- och e-boksamlingar, referensböcker samt Internet 24/7.

Dessutom har Dagon University tecknat mer än 30 MoU / MoA med internationella universitet och institutioner så att vi kan skapa ett starkare universitetsnätverk med dem och få inte bara nya insikter om olika ämnesområden utan också kunskap och erfarenhet om mångsidig kultur via student och fakultetsutbytesprogram mellan de undertecknade institutionerna. Dessutom måste dagens ungdomar ha färdigheter från 2000-talet: kritiska tänkande färdigheter, problemlösning, kommunikationsförmåga, kreativa tänkande färdigheter, s och samarbetsförmåga, förutom akademiska färdigheter. Därför Dagon University studenter att delta inte bara i akademiska aktiviteter utan också i andra sociala aktiviteter som serviceinlärningsaktiviteter, scout, röda kors etc. för att utveckla dem som en hel person.

Sist men inte minst, som Alma-Mater, vill jag bjuda in alla alumner att ge förslag och aktivt delta i de aktiviteter som Dagon University . Jag tror starkt att dessa aktiviteter kan vara fruktbara för studenter att växa inte bara fysiskt utan också i mental mognad. Förhoppningsvis kan vi skapa bättre möjligheter och situationer för studenter att förbättra sina akademiska färdigheter såväl som andra viktiga färdigheter genom att sammanfoga alla våra händer i alla frågor.

Platser

  • Yangon

    Taw Win Road, , Yangon

    Frågor