Keystone logo
Dakota College At Bottineau

Dakota College At Bottineau

Dakota College At Bottineau

Introduktion

Dakota College At Bottineau ger studenter en kvalitetsutbildning i en omtänksam miljö. Institutionen värdesätter mångfald och personlig anrikning genom att främja engagerat lärande för anställning och universitetsöverföring. Med hjälp av ett stödjande samhälle betonar Dakota College At Bottineau natur och teknik för att utföra sitt uppdrag genom en rad läroplaner, program och tjänster.

Dakota College At Bottineau har funnits nästan lika länge som North Dakota själv. Statens konstitution, som ratificerades 1889, föreskrev en skogsskola för att främja tillväxten av träd på prärierna. Vi öppnade våra dörrar 1906 som North Dakota School of Forestry.

Mycket har förändrats sedan dess, inklusive vårt namn och uppdrag. Men vi är fortfarande här för att odla tillväxt. Naturligtvis betyder "tillväxt" inte exakt samma sak under 2000-talet som det gjorde på 1800-talet. Våra naturresursprogram förblir bland de bästa i övre Mellanvästern, men vi erbjuder också examen inom områden som hälso- och sjukvård, webbdesign och informationsteknik tillsammans med ett starkt program för liberal arts. Och vi har ett av de mest robusta distansprogrammen i staten.

North Dakotas landskap har förändrats mycket sedan 1889, både fysiskt och kulturellt. Våra akademiker hjälpte till att åstadkomma dessa förändringar. Och Dakota College At Bottineau har också förändrats --- så att vi kan förbereda dagens studenter för att bygga framtidens landskap.

Platser

  • Bottineau

    Simrall Boulevard,105, 58318, Bottineau

    Frågor