Keystone logo
Department of Neuroscience, City University of Hong Kong

Department of Neuroscience, City University of Hong Kong

Department of Neuroscience, City University of Hong Kong

Introduktion

Den Department of Neuroscience, City University of Hong Kong grundades den 1 juli 2019. Vår vision är att utföra banbrytande forskning om nervsystemet och att skapa en enastående utbildningsplattform för neurovetenskaplig utbildning som förbereder akademiker för framtidens spännande och mångsidiga karriärlandskap.

Program

Institutionen för neurovetenskap erbjuder program som utrustar akademiker för extraordinära karriärmöjligheter inom expanderande områden inklusive sjukvård, grundforskning, läkemedelsindustrin och utbildning, bland andra alternativ. För närvarande, MPhil- och doktorandprogram erbjuds. En läroplan för grundutbildning inom neurovetenskap är under utveckling.

Forskning

Institutionen för neurovetenskap erbjuder en enastående neurovetenskaplig forskningsmiljö som innehåller innovativa forskare som arbetar inom ett brett spektrum av ämnesområden. Tvärvetenskaplig forskning bygger på väsentliga styrkor från City University inom områdena biologi, veterinärmedicin, teknik, kemi och datavetenskap. Stadsuniversitetets dynamiska intellektuella miljö uppmuntrar den orädda strävan efter viktiga neurovetenskapliga frågor och söker translationella möjligheter med fördelar för samhället.

Neurovetenskap går in i en period av extraordinära möjligheter att översätta grundläggande fynd till medicinskt viktiga innovationer. Till exempel öppnar de senaste framstegen när det gäller att förstå patofysiologin för förödande sjukdomar som stroke, demens och Parkinsons sjukdom dörren för neurovetenskaplig forskning för att upptäcka nya terapier. Dessa möjligheter inkluderar den vetenskapliga strävan efter insikter om de många neurologiska tillstånd som orsakas av genavvikelser.

Platser

  • Kowloon Tong

    Tat Chee Avenue,83, , Kowloon Tong

    Frågor