Keystone logo
Designskolen Kolding Master i industriell design
Designskolen Kolding

Master i industriell design

Kolding, Danmark

2 Years

Request teaching languages

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

På Campus

Introduktion

Master of Industrial Design

Som ett resultat av övergången från ett industrialiserat samhälle till ett kunskaps- och kommunikationsbaserat samhälle är Industrial Design en disciplin i snabb utveckling.

Fler produkter än någonsin tidigare tillverkas, men tyvärr varierar kvalitetsnivåerna. När produkterna blir mer intelligenta och kommunikativa förändras kraven på dem. En produkts känsla av värde är nu mindre den hos materialet och mer av vad den kan göra och vad som kan göras med den.

Inom området Industriell design arbetar eleverna med klassiska färdigheter inom skissning, markeringsritning, 3D-datormodellering och modelltillverkning. Men studenterna är också i större utsträckning engagerade i konceptutveckling som mer generellt tar hänsyn till användarna i framtidens sammanhang och de immateriella värden som produkterna bär med sig. Därför har användarobservation och interaktionskartläggning blivit kärnområden inom disciplinen.

Industriell design betonar idégenerering och visualisering lika mycket som samarbete med industrin och andra yrkesverksamma som marknadsföringsexperter, ekonomer, ingenjörer, sociologer och antropologer.

Industrial Design har ett pågående samarbete med en rad företag inom både undervisning och projektutveckling, bland annat Bang och Olufsen, Lego, Innovation Lab och Kildemoes.

Programresultat

Om skolan

Frågor