Keystone logo
Don Vasco University (Universidad Don Vasco, A.C.)

Don Vasco University (Universidad Don Vasco, A.C.)

Don Vasco University (Universidad Don Vasco, A.C.)

Introduktion

Don Vasco-universitetet började sin verksamhet 1964, som Don Vasco Cultural Institute, AC Prästen José Luis Sahagún de la Parra, prästen Gonzalo Gutiérrez Guzmán och Lic. Rafael Anaya González, främjade universitetsprojektet.

Under de första fem åren grundade de junior high and high school. På 1970-talet var de första professionella skolorna som erbjöd sina utbildningstjänster till invånarna i regionen administration, redovisning och arkitektur. 1985 öppnade de studier inom socialt arbete och planering för jordbruksutveckling.

Efter strategin att avancera stegvis, och alltid i enlighet med regionens behov, grundade de 1988 skolorna för pedagogik och grafisk design. Samma år bildades institutet som Universidad Don Vasco, AC

Under det följande decenniet kommer examen inom civilingenjör, datavetenskap och juridik att erbjudas. Öppningen av School of Psychology ägde rum 2003.

Vid olika tidpunkter i historien har UDV haft magisterexamen, examensbevis och för närvarande en doktorsexamen i administrativa vetenskaper.

Grundarna av universitetet införlivade studierna av alla grader och förberedelserna för National Autonomous University of Mexico. Detta gjorde det möjligt för studenter att få tillgång till program av högsta kvalitet och ha all stöd från det högsta universitetet i landet utan att behöva lämna sina familjer. På samma sätt, tack vare institutionen, hade kvinnor full tillgång till professionella studier.

Platser

 • Uruapan

  Carretera Uruapan-Pátzcuaro,1100, 60110, Uruapan

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor