Keystone logo
Easy Tango

Easy Tango

Easy Tango

Introduktion

Mästare i argentinsk tango, grundläggande referens för nuvarande Tango.

Hans mångfacetterade tillvägagångssätt närmar sig Tango som ett dynamiskt kulturellt universum.

Tangotränare, dansare och koreograf, Diego togs emot på Liceo Superior på Academia Nacional del Tango de Argentina, den viktigaste Tango -institutionen i världen.

Skapare av den mest innovativa undervisningsmetoden, ” Easy Tango ”. Målet är att lära sig dansa snabbt och underhållande.

Diego har utvecklat en del av sitt yrke på UNESCO, skapat och styrt det första interkulturella tangoprogrammet som sponsras av FN: s organisation inom utbildning, vetenskap och kultur.

Han arbetade i mikroföretagsenheterna och programmet "Young Pulse" från Inter-American Development Bank (IDB) för att främja Tango som en kulturindustri.

Diego har haft förmånen att ha de bästa lärarna, generösa mentorer i sin prestigefyllda yrkeskarriär.

I slutet av sin examen vid Liceo Superior del Tango utsåg poeten Horacio Ferrer, president för National Academy of Tango, honom till koordinator för ungdomsgruppen för nämnda institution.

Dr Rene Favaloro, världsomspännande erkänd som skaparen av pass by, fick ett stipendium för att specialisera sig på konstterapi på universitetssjukhus i USA, senare utvecklade Tango Health Program vid Favaloro Foundation.

Nobelpriset i litteratur Gabriel García Márquez utmärkte honom vid UNESCO: s högkvarter i Paris och främjade sponsringen av hans "Tango Bus" -program för kultur och utveckling.

Han tilldelades en stipendium från Organization of American States. (OEA), för att specialisera sig på kulturhantering i staden Washington DC USA.

Platser

 • Martínez

  Hipólito Yrigoyen,439, B1640, Martínez

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor