Keystone logo
EC2U

EC2U

EC2U

Introduktion

Vad ärEC2U?

European Campus of City-Universities (EC2U) är en mångkulturell och flerspråkig allians bestående av sju långvariga, utbildning- och forskningsledd, lokalt och globalt engagerade universitet från fyra olika regioner i Europeiska unionen: University of Coimbra, universitetet i Iași, universitetet i Jena, universitetet i Pavia, University of Poitiers (Samordnare), universitetet i Salamanca och universitetet i Åbo.

Alliansens ambition är att utveckla ett innovativt utrymme som gör att rörligheten kan flöda fritt mellan de sju universiteten och associerade städer.

EC2U i siffror

 • 160 000 Studenter
 • 20 000 Administrativ personal, lärare& forskare
 • 30 Medarbetare
 • 1 600 000 Medborgare i direkt räckhåll

Medlemmar

Universitetet i Coimbra

Fokuserad på framtiden och erkänd som en viktig främjare av förändring, University of Coimbra har mer än 7 århundraden av erfarenhet av att skapa och sprida kunskap, kultur, vetenskap, och teknik genom studier, undervisning, banbrytande forskning, och innovation inom de mest olika kunskapsområdena.

UC är det äldsta universitetet i Portugal och en av de äldsta i världen, och dess historia går tillbaka till århundradet som följde upprättandet av Portugal själv, som det grundades 1290. Universitetet spred sig över hela staden Coimbra samtidigt som det modifierade sitt landskap och gjorde det till ett riktigt stadsuniversitet, där du hittar en kosmopolitisk akademi.

Universitetet i Iasi (Rumänien)

Alexandru Ioan Cuza University of Iasi, det första moderna universitetet grundat i Rumänien (1860), rankas ständigt 1 - 3 bland rumänska universitet när det gäller forskning, utbildning, och institutionell öppenhet. Med cirka 23000 studenter och 2000 heltidsanställda i sina 15 fakulteter, vårt universitets akademiska erbjudande inkluderar 80 grader på kandidatnivå (4 på engelska, 1 på franska), 116 masternivåprogram (14 på engelska, 1 på franska) och 27 studieområden på doktorandnivå (alla erbjuds på engelska också).

Universitetet i Jena (Tyskland)

Friedrich Schiller University Jena grundades 1558 och är ett av de äldsta universiteten i Tyskland. En gång i centrum för tysk filosofisk tanke har det blivit en bred, forskningsintensiv institution med en global räckvidd och ett blomstrande internationellt samhälle med mer än 18 000 grund- och forskarstuderande från över 110 länder över hela världen.

Universitetet i Pavia (Italien)

Universitetet i Pavia (UNIPV) är en av världens äldsta akademiska institutioner: det grundades 1361 och fram till 1900-talet var det Det enda universitetet i Milanområdet och regionen Lombardiet.

Idag är det ett omfattande universitet, som täcker alla ämnesområden - naturvetenskap och teknik, vetenskapsteknik, biovetenskap, humaniora, och samhällsvetenskap - och består av 18 Institutioner som erbjuder utbildningsprogram på alla nivåer, från kandidatexamen till doktorsexamen. Den akademiska personalen räknar mer än 900 professorer och forskare. 21 000 studenter, från både Italien och utomlands, studerar vid universitetet i Pavia.

Universitetet i Poitiers (Frankrike)

University of Poitiers grundades 1431 och är ett tvärvetenskapligt universitet som registrerar 29 000 studenter, varav 4200 är internationella studenter från 120 olika länder, övervakas av 2700 anställda (administration, lärare och forskare). Poitiers rankas 2: a i den övergripande rankningen av större studentstäder i Frankrike 2018-2019 och ligger över det nationella genomsnittet med 16% av utländska studenter.

Universitetet i Salamanca (Spanien)

Universitetet i Salamanca grundades 1218 och är ett av de tre äldsta universiteten i Europa, med ett brett utbud av fakulteter och forskningsinstitut inom vetenskap och konst. I 2011, Det tilldelades Campus of International Excellence status. Det är referensuniversitetet i dess region och utanför (Kastilien och León) och ”Alma Mater” för nästan alla historiska latinamerikanska universitet.

Åbo universitet (Finland)

Åbo universitet (UTU) är ett internationellt forskningsuniversitet och ett aktivt akademiskt samfund med 25 000 studenter och anställda från över 100 olika länder. Universitetets huvudcampus ligger i Åbo historiska centrum, nära Egentliga Finlands unika natur och skärgård. Som ett av de ledande universiteten i Finland erbjuder Åbo universitet studie- och forskningsmöjligheter vid sju fakulteter och sju specialenheter.

Platser

 • Poitiers

  Université de Poitiers - 15, rue de l'Hôtel Dieu - TSA 71117 - 86073 POITIERS Cedex 9, 86000, Poitiers

 • Iași

  Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506, Iași

  • Salamanca

   Patio de Escuelas Mayores, 1, , Salamanca

   • Coimbra

    Rua Larga 3000-370, , Coimbra

    • Jena

     Universitätshauptgebäude Fürstengraben 1, 07743, Jena

     • Pavia

      C.so Strada Nuova, 65, 27100, Pavia

      • Turku

       Turun yliopisto, 20500, Turku

       Frågor