Keystone logo
Ecole Camondo

Ecole Camondo

Ecole Camondo

Introduktion

Direktörens förord

I över 70 år har Ecole Camondo utbildat och utbildat designers som formar och föreställer sig inre och yttre miljöer. vem utforskar användningsområden och funktioner som man förväntar sig av privata och kollektiva utrymmen. Vår skola sticker ut i det högre utbildningslandskapet både hemma och utomlands tack vare högkvalitativa kurser i interiörarkitektur och objektdesign. Vi ger våra eleverna nyckeln till en dynamisk och kompetent yrkesutövning - som alltid är på språng - och att ägnas åt att dela sin kunskap och färdigheter. Detta ädla och engagerande ansvar, vi kollektivt levererar till våra elever i tjänst av yrkets körning under de kommande årtiondena. Interiörarkitekturen är på rulle, mer än någonsin!

René-Jacques Mayer, chef för Ecole Camondo

116305_camondo_school.jpg

Vår historia

En unik situation i Europa, Camondo skolan, som skapades 1944, är en gren av kulturinstitutionen Les Arts Décoratifs.

En skola bakom ett museum

Födelsen av en nyckeldisciplin

Den centrala konstdekoratifsunionen (som skulle bli Les Arts Décoratifs 2004) skapades 1882, på initiativ av samlare, byggare och industriister som ville satsa på utbildning. Från 1944 började Center for Art and Techniques, Camondo skolans förfader, träna studenter i historiens stil. De skulle utbilda sig efter två år och få ett dekoratörsexamen. 60-talet erkände erkännandet av inredningsarkitekten. CADU fortsatte att utveckla sitt stöd för nutida skapande och inledde en rörelse som skulle leda 1969 till skapandet av Industrial Creation Center (CCI).

I detta fertila sammanhang, gynnsamt för intellektuella, sociologiska och tekniska strömmar, fokuserade skolan sina ansträngningar på byggandet av ett samtida språk och det förlängde sin läroplan till en hel 5 år. Skolan har lämnat sitt ovärderliga varumärke på inredningsarkitektens historia och DNA. Idag är det diplom som det levererar certifierat av Ministère de l'Enseignement Supérieur et de la Recherche och är erkänt som en nivå 1 av RNCP.

Sedan 1988 har skolan varit belägen på 266 Boulevard Raspail i Paris, i en byggnad av arkitekt Cuno Brullmann, mittemot den nuvarande Cartier-stiftelsen.

I september 2019 öppnar Ecole Camondo en andra plats i Toulon (av arkitekt Devillers

Platser

Platser
 • Toulon

  1 Parvis des écoles, 83000, Toulon

  • Paris

   266 Boulevard Raspail, 75014, Paris

   Frågor