Keystone logo
Estonian Information Technology College

Estonian Information Technology College

Estonian Information Technology College

Introduktion

Den estniska IT College

Den Estlands IT College är den ledande IT-institutionen för tillämpad högre utbildning i Estland. Vad gör IT College speciell är dess lärare som alla är yrkesverksamma inom området - en tredjedel av alla föreläsarna kommer från IT-företag och företag eller ange IT-avdelningar.

Styrkan i estniska IT College bygger på år av utbildning och utvecklingsarbete med hjälp av vårt nätverk av högt utbildade och erfarna specialister estniska IT-industrin, tredje sektorn och den akademiska världen.

Att ge välbalanserade kunskapsbaserad undervisning och praktik inriktad utbildning, fungerar IT College mycket nära samarbete med både grundare universitet samt med IT-industrin i Estland. Goda grannar estniska IT College Tallinn University of Technology och Tallinn Technology Park Tehnopol. Utbildningen i IT College berikas genom internationellt samarbete och nätverk med mer än tjugo högre utbildningspartner i olika europeiska länder.

Mission

Den College`s mission är att erbjuda den bästa tillämpad IT utbildning i regionen, som samlar högteknologiska kunnande och de praktiska behoven av informationssamhället, samtidigt som axeln för dess utveckling.

Estniska IT College är en privat ideell högre läroanstalt (UAS - University of Applied Sciences), som upprättades 2000 och ägs av estniska IT Foundation (EITF). Grundare av EITF visar unik offentlig-privata partnerskap i landet - de är: staten, företrädd av estniska ministeriet för utbildning och forskning, två största estniska universitet - Tallinn University of Technology och Tartu universitet och den privata sektorn, som representeras av Eesti Telekom och associerings för informationsteknologi och telekommunikation.

Foundation och samarbete

Ägaren av IT College, Estlands IT Foundation, grundades av Republiken Estland (representerad av ministeriet för utbildning och forskning), University of Tartu, Tallinn University of Technology, AS Eesti Telekom och Estlands Association för informationsteknologi och telekommunikation.

De viktigaste sponsorerna College SPSS, Sybase, Swedbank, Svenska Business Development Agency NUTEK, Oracle och Microsoft, men även Teliasonera. Kollegiet får betydande bidrag från Hewlett-Packard, Elion, Cisco Systems och EMT.

Samarbetet med Cisco Systems, Microsoft och Oracle innebär de internationella certifieringsprogram Cisco Network Academy (CCNP och CCNA), Microsoft IT Academy och MSDN AA och Oracle Academic Initiative.

De estniska IT Foundation (EITF) mål är att hjälpa till att framställning av högkvalificerade IT-specialister och stödja informations- och kommunikationsteknik relaterad utveckling i Estland. För dessa ändamål Stiftelsen etablerade och förvaltar det estniska IT College och adminsters det nationella stödprogrammet för IKT i högre utbildning "Tiger University."

Platser

  • Tallinn

    Estonian IT College Raja 4C, 12616, Tallinn, , Tallinn

Frågor