Keystone logo
Emerson College MFA in Film and Media Art
Emerson College

MFA in Film and Media Art

Boston, Amerikas förenta stater

2 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

05 Sep 2024

USD 1 402 / per credit *

På Campus

* additional fees may apply. Scholarships are available

Introduktion

Oavsett om du vill utforska fiktionsfilm, dokumentär, experimentell media, installationskonst eller interaktiv media, kommer vår film- och mediekonst (MFA) att ge dig den expertis du behöver.

Arbeta med bild och ljud för att underhålla, informera, övertyga och utmana, med både traditionella och framväxande medieformer. Utveckla en förståelse för disciplinerna 16 mm och digital film och ljud, och interaktiv medieproduktion, så att denna förståelse kommer att påverka traditionella och konvergenta medieverk.

Vårt program erbjuder tre distinkta ingångspunkter beroende på din tidigare erfarenhet och varierar i längd från 2-3 år, vilket gör att studenter med en mängd olika livserfarenheter och olika akademiska bakgrunder kan inspirera varandras konstnärliga utveckling. När du har blivit antagen till programmet arbetar vi tillsammans med dig för att skapa en skräddarsydd läroplan baserad på dina professionella och pedagogiska mål.

Skapa, utmana, inspirera och informera genom mediekonst i vårt MFA in Film and Media Art-program.

Du kommer att utveckla en förståelse för film, video, ljud och interaktiv medieproduktion - och du kommer att kanalisera denna förståelse till skapandet av multimediaverk. Arbeta med bild och ljud, och traditionella och framväxande medieformer. För att säkerställa att kreativa, begåvade elever på alla erfarenhetsnivåer hittar en plats i vårt program, ger vi dig möjligheten att ansöka till den trefasiga läroplanen på vilken nivå som bäst matchar din erfarenhet.

Program highlights include:

  • Utforska en mängd olika medieproduktionsgenrer och utveckla expertis i användningen av medieteknik, kritik och teori och medieaffärer
  • Lär dig av fakultetsmedlemmar som själva är arbetande konstnärer (och vars led inkluderar Guggenheim och Fulbright-stipendiater) och bygg ett nätverk av kreativa partnerskap som kommer att inspirera och stödja dig i din konstnärliga karriär
  • Använd våra toppmoderna faciliteter och fördjupa dig i ditt specifika intresseområde, producera ett pågående arbete i en samarbetsvillig, kreativ miljö
  • Inga GRE-krav att tillämpa
  • 2-3 år långt program med avancerade stående möjligheter tillgängliga för dem med tidigare erfarenhet
  • Klasser erbjuds dag och natt för att passa ditt schema

Faculty

Som en del av vårt MFA-program för film och mediakonst kommer du att vara omgiven av begåvade människor som ständigt utmanar, inspirerar och stödjer din kreativa tillväxt. Du kommer att lära dig extraordinära saker av lärare som själva är arbetande konstnärer.

Din Graduate Program Director, Michael Selig, kommer att fungera som din primära fakultetsrådgivare och vägleda dig i kursvalet för att säkerställa att du kommer att uppnå dina lärandemål och uppfylla programkraven. Du kommer också att få program- och avdelningsnyheter från din programchef tillsammans med eventuella möjligheter på och utanför campus som kan vara av intresse för dig.

Alumni

Våra prisbelönta alumner har fortsatt att bygga karriärer som konstnärer, lärare och artister-in-residence som skapar olika former av film och media. Några av våra senaste alumner inkluderar:

  • Elaine McMillion Sheldon, regissör, producent och filmfotograf, och Jeff Soyk, art director och webbdesigner, från Hollow, deras prisbelönta, interaktiva examensarbete. Hollow har tilldelats ett Guggenheim Memorial Fellowship, Peabody Award, Tribecca New Media Fund, och nominerades till en Oscar och en Emmy.
  • Keely Kernan, regissör för hennes interaktiva avhandlingsdokumentär The Mississippi: The Story of America's River. Hennes projekt belönades med Princess Grace-stipendiet.
  • Georden West, chef för deras avhandlingsprojekt Patron Saint. Deras projekt belönades med Student Academy Award i kategorin alternativ/experimentell.
  • Shaka Dendy, sommaren 2019 Artist in Residence för Boston Center of the Arts.

Antagningar

Läroplan

Stipendier och finansiering

Karriärmöjligheter

Studentberättelser

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor