Keystone logo
© TESS
ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Introduktion

ESCP Business School grundades 1819 och har producerat generationer av ledare och entreprenörer. Med sina sex urbana campus i Berlin, London, Madrid, Paris, Turin och Warszawa, gör ESCP Business School s verkligt europeiska identitet det möjligt att erbjuda en unik mångkulturell utbildningsstil inom affärsområdet och en global syn på frågor om internationell ledning. Varje år välkomnar ESCP Business School över 6 500 studenter och 5 000 chefer från mer än 120 olika länder, vilket ger dem ett omfattande utbud av managementkurser och specialiserade program (bachelor, master, Executive MBA, PhD och Executive Education). ESCP Business School är multiackrediterad: AACSB, EQUIS, EFMD MBA EFMD EMBA – Följ oss på Twitter @ESCPeurope

Även om varumärket ESCP Business School har utvecklats under nästan 200 års historia, förblev det alltid lojalt mot sina tre första bokstäver. Med början 1819 under namnet Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie och strax efter omdöpt till Ecole Supérieure de Commerce, utvecklades det till ESCP femtio år senare 1869. Efter att ha gått samman med sin systerskola, European School of Management (EAP), 1999, hette skolan ESCP-EAP i ungefär ett decennium. År 2009 förvandlades skolans namn till ESCP Europe, med en tydlig hänvisning till dess europeiska arv och position. 2019 blev skolan ESCP Business School .

Den internationella omfattningen av ESCP Business School har varit synlig sedan dess tidiga ålder. Redan klassen 1824 räknade 30% av internationella studenter med 15 olika nationaliteter, bland dem sju spanjorer, fem brasilianare, fem holländare, fyra tyskar och två amerikaner. Språkundervisning var en viktig del av dess första läroplan som, förutom fransk grammatik, även inkluderade kurser i engelska, tyska och spanska. Från och med 1825 undervisades totalt tio språk vid ESCP Business School och eleverna var tvungna att studera minst tre av dem.

Cirka ett och ett halvt sekel senare var ESCP Business School återigen en pionjär genom skapandet av en handelsskola med flera campus. För att svara på skolans europeiska kallelse öppnades campus i Tyskland och Storbritannien 1973, följt av Spanien 1988, Italien 2004 och Warszawa 2015. I en allt mer globaliserad värld är ambitionen för ESCP Business School idag att utbilda verkliga europeiska chefer genom att främja kopplingen mellan humanistiska värderingar och ledarskapsutbildning. ESCP Business School blir en veritabel Europaskola öppen för världen.

Mission och värderingar

ESCP Business School kopplar samman och formar affärsvärlden genom att föra fram tvärkulturell kunskap och praktik.

Genom att undervisa i ledning ur ett tvärvetenskapligt perspektiv på högsta nivå av akademisk excellens, utvecklar vi kulturellt intelligenta, flerspråkiga ledare, som är öppna, anpassningsbara och ansvarsfulla.

Som chefer och entreprenörer är ESCP Business School s akademiker utrustade för att leda och inspirera i en globaliserad värld.

Statistik

Nyckelfakta

 • Världens första handelshögskola (uppskattning 1819)
 • 6 campus: Berlin, London, Madrid, Paris, Turin och Warszawa
 • 140 akademiska allianser i Europa och världen i 47 länder
 • Multi-ackrediterad: AACSB, EQUIS, EFMD MBA, EFMD EMBA
 • Regelbundet rankad bland världens bästa handelshögskolor
 • Europeisk styrning som representerar skolans djupa europeiska identitet
 • 7 100+ Studenter på utbildningsprogram som representerar 120 olika nationaliteter
 • 5000 deltagare (Executive Education)
 • 160 forskningsaktiva professorer som representerar över 33 nationaliteter på våra campus
 • 800+ utövare och experter
 • 100+ nationaliteter på 6 campus
 • 65 000 aktiva alumner i över 150 länder i världen

  Campus funktioner

  campus

  ESCP Business School distinkta modell för en gränsöverskridande handelshögskola med flera campus förkroppsligar hjärtat i vår europeiska identitet. Med sina sex stadsområden i större europeiska städer ESCP Business School aktivt till utvecklingen av europeisk ledningskultur och låter skolan erbjuda en unik typ av tvärkulturell företagsutbildning:

  • BERLIN
  • LONDON
  • MADRID
  • PARIS
  • TORINO
  • WARSZAWA

   Visumkrav

   Berlin, Tyskland

   Visum och uppehållstillstånd

   Om du vistas i Tyskland längre än 90 dagar, och inte redan har ett visum eller uppehållstillstånd från en annan EU Schengen-medlemsstat, behöver du ansöka om visum två månader innan din avresa genom att kontakta din närmaste tyska ambassad.

   Om du redan har ett giltigt visum eller uppehållstillstånd från en annan EU Schengen-medlemsstat eller om du reser in i Tyskland utan visum (Andorra, Australien, Brasilien, Kanada, El Salvador, Honduras, Israel, Japan, Monaco, Nya Zeeland, San Marino, Sydkorea eller USA) måste du ansöka om ett tyskt uppehållstillstånd inom 90 dagar efter din ankomst.

   London, Storbritannien

   Viktig information för EU- och schweiziska medborgare.

   Storbritannien lämnade EU den 31 januari 2020 och från och med den 1 januari 2021 kommer Storbritannien att implementera ett poängbaserat immigrationssystem (PBS).

   Det betyder från och med 1 januari 2021, om du vill studera mer än sex månader på examensnivå (t.ex. Bachelor och Master in Management program) och inte redan bor i Storbritannien eller har rättigheter enligt uttagsavtalet, måste du uppfylla specifika krav och ansök via PBS (Student Visa Point-Based System) för att göra det. Du måste också klara relevanta kontroller, inklusive kontroller av brittiska brottsregister.

   Du kan fortsätta att besöka Storbritannien i upp till sex månader utan att ansöka om visum och kan delta i ett brett utbud av aktiviteter inklusive turism, besöka familj och vänner och korttidsstudier (t.ex. MBA i internationell ledning och MSc-program). Du kan komma in i Storbritannien med ett ID-kort fram till den 30 september 2021 (för besök på mindre än sex månader).

   Irländska medborgares status kommer att fortsätta att skyddas som en del av Common Travel Area-arrangemangen och kommer därför inte att kräva tillstånd för att komma till Storbritannien förutom under ett mycket begränsat antal omständigheter, och irländska medborgare kommer inte att behöva ansöka under de nya punkterna- baserat immigrationssystem.

   Madrid, Spanien

   Vilken dokumentation som krävs för att resa till Spanien varierar beroende på ursprungsland.

   • Om du är medborgare i ett EU-land, Schweiz, Norge, Island eller Lichtenstein behöver du ett giltigt pass eller ID-kort.
   • Om du kommer från ett annat land måste du ha ett giltigt aktuellt visum för att komma in i Spanien. Se den uppdaterade informationen om det spanska utrikesministeriet:

   Vänligen kontakta den spanska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland minst tre månader före din avresa för att få all information om visumprocessen (deadlines, styrkande dokument att tillhandahålla etc.).

   Uppehållstillstånd

   Om du planerar att stanna i Spanien längre än sex månader måste du ansöka inom 30 dagar efter din ankomst till Madrid Campus för ett Tarjeta de estudiante extranjero (utländskt studentkort).

   Paris, Frankrike

   Visum och uppehållstillstånd

   Det finns olika typer av visum tillgängliga i Frankrike. Förfarandet för att få uppehållstillstånd varierar beroende på vilken typ av visum du skaffar.

   Vänligen kontakta det franska konsulatet eller Campus France i ditt hemland minst tre månader före din avresa för att få all information om visumprocessen (deadlines, styrkande dokument att tillhandahålla etc.).

   Studenter från Europeiska unionen och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet behöver inget visum.

   Utomeuropeiska studenter måste ansöka om:

   Långtidsstudievisum ( Visa de long séjour pour études – VLS-TS)

   Detta visum är det du behöver om du ska vara i Frankrike, på Paris Campus of ESCP under en termin eller ett läsår.

   I vissa särskilda fall kan ett tillfälligt visum för långtidsstudier utfärdas. Den kommer att hålla i upp till sex månader och kan inte förnyas.

   När du har fått ditt relevanta visum måste du ansöka om ditt franska uppehållstillstånd (Carte de Séjour), inom två månader efter din ankomst till Paris Campus. Studentkontoret på Paris campus hjälper dig med den OFII-processen när du väl är i Paris.

   Särskilt visum för pre-master studenter utanför EU

   Visum "Inträdesprov" (eller "étudiant-concours")

   Du har ansökt om detta visum om du tog vårt antagningsprov i Frankrike.

   Med detta specifika visum kommer du att kunna ansöka om ett förnybart ettårigt uppehållstillstånd utan att komma tillbaka till ditt hemland.

   Turin, Italien

   visum

   Alla studenter som kommer från länder utanför EU måste begära ett studentvisum. För att få detta visum måste du kontakta det italienska konsulatet i ditt hemland.

   Uppehållstillstånd

   Om du är en icke-EU-medborgare måste du ansöka om uppehållstillstånd för studenter ("Permesso di soggiorno per motivi di studio"). Uppehållstillståndet utfärdas av den lokala polisavdelningen ("Questura - Ufficio Stranieri") i studentens levande stad i Italien. Studentbyrån kommer att stödja dig under hela proceduren

   Stipendier och finansiering

   • ESCP-stipendier delas ut på grundval av meriter eller ekonomiskt behov, och din studiekurs vid ESCP.
   • ESCP-stipendier täcker endast studieavgifter; stipendiebeloppen dras av från studieavgiftsräkningen.
   • ESCP-stipendier får inte på något sätt utgöra levnadskostnader.

   För mer information om stipendieprocessen och deadlines, se ditt programs webbsida.

   Ranking

   FT Ranking resultat 2023

   • #1 Master i finans
   • #3 Executive MBA
   • #4 Master i Management
   • #4 European Business Schools
   • #13 Executive Education
   • #14 Världsomspännande anpassade program
   • #17 Worldwide Open Program

   The Economist Ranking Resultat

   • #4 Master i Management
   • #1 Anställningsbarhet bland olika rekryterare
   • #1 Olika språk som erbjuds
   • #1 Tillgång till utländska utbytesprogram

   QS Ranking-resultat 2023

   • #12 MBA i International Management i Europa
   • #7 MSc i Big Data och Business Analytics över hela världen
   • #4 MSc i marknadsföring och kreativitet över hela världen
   • #6 Master i Management över hela världen

   Ackrediteringar

   EFMD Equis-ackrediteradAMBA-ackrediteradAACSB-ackrediterad

   Antagningskrav för programmet

   Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

   Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

   Platser

   • Paris

    ESCP Europe Campus Paris 79, avenue de la République, 75543, Paris

    • Madrid

     ESCP Europe Campus Madrid c/Arroyofresno 1, 28035 Madrid Spain , 28035 , Madrid

     • London

      ESCP Europe Campus London 527 Finchley Road , NW3 7BG, London

      • Berlin

       ESCP Europe Campus Berlin Heubnerweg 8-10, 14059, Berlin

       • Turin

        ESCP Europe Torino Campus Corso Unione Sovieticà, 218 bis , 10134, Turin

        • Warsaw

         ESCP Europe Warsaw Campus c/o Kozminski University 57/59 Jagiellonska St. , 03-301, Warsaw

         Frågor