Keystone logo
ESIEA Graduate Engineering School

ESIEA Graduate Engineering School

ESIEA Graduate Engineering School

Introduktion

ESIEA, en ingenjörshögskola och forskningscentrum, med campus i Paris och Laval (Frankrike), som specialiserat sig på digitala vetenskap och teknik.

Kom och delta i nya ansikten i den digitala världen på ESIEA: de män och kvinnor som, i morgon, kommer att kunna förstå komplexa system, design och bygga nya och tänka på nya användningsområden och hur man marknadsför dem ... Founded in 1958, med campus i Paris och Laval (Frankrike), ESIEA utbildar ingenjörer som specialiserat sig på informationssystem och inbyggda system, för att möta det växande behovet av hög kompetens inom den digitala ekonomin. Från medicin för att transportera, inte att förglömma media, finans, energi, fritid och utbildning ... den digitala världen är överallt.

ESIEA inbjuder dig att utforska de många möjligheter som erbjuds för att planera din framtida karriär och göra det till verklighet. Gå till någon sektor av det!

 • Gå en teknisk skola där elever ses som individer, där personliga relationer och företagande fråga; där du kan ge dina ambitioner, din talang och din potential fria tyglar samtidigt utvecklas till en anpassningsbar, multi-kunnig och kreatörer.
 • Tillämpa dina kunskaper från år 1, genom att delta i vetenskapliga och team byggprojekt.
 • Hjälp Reinvent samhället genom ditt engagemang i våra laboratorier "forskningsprojekt.
 • Kom och gå med i en gemenskap av team-pigg Fråg entusiaster "som älskar att" lära genom att göra "och som delar din dröm att leda innovation där det behövs mest.

IT-säkerhet, virtuell verklighet, inbyggda system, hälsa, informationssystem, virtualisering och cloud computing, bank informationssystem, stora uppgifter, anslutna föremål, mobila applikationer, och många andra.

Nyckelkompetens områden: IT appliceras på säkerhet, hälsa och virtuell verklighet

ESIEA kompetens inom IT-säkerhet har vunnit erkännande tack vare sin "Operational Krypto och Virology" (CVO) forskningslabb och dess specialiserade kurser: Specialized magisterexamen (Mastère) "Information och säkerhetssystem" (på engelska och franska).

"Digital Interaktioner - Hälsa och Handikapp" lab utför banbrytande forskning inom rehabilitering funktionshinder och autonomi bärgning genom samverkan mellan en rad tekniska kompetensområden: virtuell och förstärkt verklighet, robotik, kommunicerande objekt, inbyggda system, etc.

Hur forskning förmåns studenter?

Det uppmuntrar innovativa och up-to-date undervisning och inlärning.

Eleverna kan arbeta med forskare om vetenskapliga och tekniska projekt eller under "främja forskning och innovation" program från år 1 på skolan.

När den appliceras på praktisk problemlösning, kan forskningen deltagande utgör ett verkligt mervärde för framtida arbetsgivare i ett CV.

ESIEA är anslutna med två forskarskolor och dess universitets partnerskap tillåter ESIEA studenter att studera för doktorer i Frankrike eller utomlands.

En skola i hjärtat av den digitala ekosystemet

ESIEA är en aktiv aktör i nätverk och samarbetar med ledande företag inom IT-området (CGI, Atos, Sopra Steria, Capgemini ...) ekonomisk utveckling - medlem av den franska Tech och Cap Digital och bilder & Réseaux konkurrenskraft cirklar.

 • En partner i olika utvecklingsinsatser entreprenörskap: Laval Mayenne Techno, Ivry Urban Campus och Numa, Tyngdpunkten för Paris nystartade företag.
 • Grundande medlem av Laval Virtual och Silver Valley, en innovativ affärsutveckling nätverk i Parisområdet.

Studera på ESIEA start två år efter gymnasiet

ÅR 3: Att sätta "Practice" First - Digital Science and Technology kurser att behärska grunderna. Betoning på praktisk och laborationer, med några föreläsningar.

 • Genomförande av 4 projekt att genomföra (vetenskaplig, teknisk och personlig utveckling) och utveckling av en karriärplan. Internationellt projekt.
 • Från år 1, kan eleverna välja en forskningsbaserad eller företagande baserat tillvägagångssätt tack vare vår speciella forskning och innovation eller Entreprenörskap initiativ för att starta.

År 4: specialiserade på ett fält - Första stora specialisering val: Information Systems eller inbyggda system.

 • Genomförande av en team-baserad, innovativ vetenskap och teknik projekt, övervakas av ett företag eller forskningslaboratorium - 4-5 månader industrin praktik År 5: Karriärmöjligheter - Framtida ingenjörer väljer en större och två minderåriga (en teknisk och en ledning) till öka sin kompetens inom det område där de avser att börja.
 • Projektet Entreprenörskap.
 • Teknisk praktik, dubbla examina i Frankrike och i partnerinstitutioner utländska.
 • Alumni "buddy" systemet för alla nya studenter.

inriktningar: 4 fulla forskarutbildning specialisering vägar (1: a och 2: a året masternivå): IT och hälsa, IT-säkerhet, entreprenörskap, forskning och innovation.

Alumni och yrkesverksamma arbetar hand i hand med skolan i varje skede av student erfarenhet Alumnerna ta en aktiv del i livet i skolan genom coaching enskilda elever, sponsring praktik, välja sökande, övervakar projekt, eller undervisning ... Fler och fler proffs ansluter sig till lärare och har många olika möjligheter att träffa studenter: Industry Forum, jobb~~POS=TRUNC dating, 1: a och 2: a året projekt som föreslagits av kundföretag ...

Platser

 • Paris

  Paris/Ivry Campus 74 bis, avenue Maurice Thorez Ivry-sur-Seine, , Paris

 • Laval

  38 rue des Docteurs Calmette et Guérin 53000 Laval, 53000, Laval

Frågor