Keystone logo
ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme Master i journalistik
ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

Master i journalistik

Lille, Frankrike

2 Years

Franska

Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 4 500 / per year *

På Campus

* per år / utländska studenter: 7 500 euro per år

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

ESJ Lille Diploma är skolans äldsta diplom. Det är idag ett diplom som erkänts av National Joint Commission for the Employment of Journalists (CPNEJ) och av ministeriet för högre utbildning som varande på "Master 2"-nivå. Du anmäler dig genom tävlingsprov för Bac+3 (180 ECTS).

Skolan varar två år i fortlöpande bedömning. I slutet av dessa två år får studenterna ett dubbelt diplom (diplom från ESJ Lille och diplom från IEP Lille).

Eleverna, 60 per klass (inklusive 10 internationella studenter), följer allmän utbildning första året och specialiserad utbildning i andra. Tack vare praktik och samarbeten med pressföretag lämnar de skolan med erkänt kunnande och de första milstolparna i media.

Studenterna övervakas av ett team av erfarna journalister med erfarenhet av undervisningens krav, ledda av utbildningsledare för radio, tv, skriven press och multimediaundervisning.

Studenter har den modernaste professionella utrustningen till sitt förfogande: multimediarum, stationer för desktop publishing, radiostudior, TV-apparater, etc. Eller alla verktyg för en bra professionell journalist. De har också till sitt förfogande det rikaste biblioteket inom mediaområdet: 10 000 böcker, mer än 300 publikationer.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • Master i Goldring Arts Journalism and Communications
    • Syracuse, Amerikas förenta stater
  • M.S. in Broadcast & Digital Journalism
    • Syracuse, Amerikas förenta stater
  • M.A. in Magazine, News & Digital Journalism
    • Syracuse, Amerikas förenta stater