Keystone logo
Eszterháyz Károly Catholic University

Eszterháyz Károly Catholic University

Eszterháyz Károly Catholic University

Introduktion

Eszterházy Károly Catholic University, grundat 1774, är en ledande och dynamiskt utvecklande institution för högre utbildning i Eger och Jászberény. Institutionens huvudprofil - baserat på dess decennier långa tradition - är lärarutbildningen. Universitetets namn är knutet till det komplexa grundprogrammet, som är tänkt att implementera den metodologiska förnyelsen av den offentliga utbildningen i Ungern, såväl som implementeringen av den mycket praktikinriktade Eszterházy pedagogiska utbildningsmodellen. Institutionen med närmare 6 500 studenter och 250 universitetslektorer är knuten till sina traditioner, värnar om sitt arv och uppmärksammar sociala processer. Vid universitetet verkar internationellt erkända kunskapscentra och forskargrupper där våra forskare bedriver tillämpad forskning med inblandning av ekonomiska aktörer i regionen och med stöd av inhemska och internationella projekt.

Internationellt erkänd forskning inom vinodling och vinframställning tjänar effektivt hållbart jordbruk i hela Karpaterna. Som den enda inhemska högre utbildningsinstitutionen deltar universitetet i energiministeriets 9-åriga LIFE-integrerade projekt, vars syfte är att stödja genomförandet av den nationella energi- och klimatplanen. Kolkommissionens sekretariat, ansvarig för samordning och attitydbildning, verkar i institutionen. Med sina enastående resultat är EKCU ett av de bästa sportuniversiteten i Ungern.

Statistik

 • Internationella studenter:

  2%

 • 0
 • Förhållande mellan student och fakultet:

  18 till 1

Campus funktioner

Eger (huvudcampus)

Eger är en lycklig stad på många sätt: dess naturliga egenskaper är utmärkta, dess viner är välförtjänt kända, dess historia är extremt rik och den har så underbara arkitektoniska skatter som till exempel Lyceum.

Jászberény

Jászberény, huvudstaden i Jászság, som inte är stor, men inte liten, erbjuder möjligheter till underhållning, avkoppling och promenader längs Zagyva-floden, förutom vetenskapliga, konstnärliga och kulturella ämnen. Dess sporthall och inomhusishall erbjuder otaliga program för sportintresserade.

  Antagningar

  Välkommen, internationella studenter!

  Eszterházy Károly Catholic University erbjuder 12-gradersprogram och ett icke-examensprogram på engelska på två campus. Om du fortfarande är osäker, besök vår studieprogramkatalog, som innehåller alla våra för närvarande erbjudna program. Antagningsteamet är också här för att guida dig genom universitetsantagningsprocessen. Läs informationen nedan noggrant och har du frågor om antagning, tveka inte att kontakta oss

  Ansökningsrutiner för självfinansierande studenter

  Har du tagit beslutet att ansöka till något av programmen som erbjuds av Eszterházy Károly Catholic University? Antagningsteamet är här för att guida dig genom ansökningsprocessen. Vänligen kontrollera även vår hemsida noggrant, men om du har ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss på Visa e-postadress tveka att kontakta oss!

  Sista ansökningsdag för självfinansierande studenter

  • Sista ansökningsdag för kurser som börjar i september ska vara den 30 juni det kalenderår då kursen startar.

  Stipendier och finansiering

  Stipendium Hungaricum-stipendium

  Allmän information för blivande studenter

  Stipendium Hungaricum Scholarship Program tillhandahållet av den ungerska regeringen

  Stipendium Hungaricum Scholarship Program lanserades 2013 för utländska studenter efter tillkännagivandet av policyn för "Global Opening" av den ungerska regeringen. Syftet med programmet är att främja kulturell förståelse, ekonomiska och politiska relationer mellan Ungern och andra länder. Stipendierna berättigar studenter till heltidsstudier vid ungerska högre utbildningsanstalter som ingår i programmet.

  Stipendium för ungerska diaspora

  Huvudsyftet med stipendieprogrammet för den ungerska diasporan (nedan kallat programmet) är att ge stöd till utländska studenter med en ungersk identitet för att fortsätta sina studier vid ungerska högre utbildningsinstitutioner.

  Programmet organiseras av utrikes- och handelsministeriet och förvaltas av Tempus Public Foundation.

  Programmet inkluderar medlemmar av de ungerska diasporagemenskaperna i alla länder i världen, utom i EU:s medlemsstater, Republiken Serbien och Zakarpatska Oblast-delen av Ukraina.

  Utlysningen för ansökningar till programmet tillkännages för första gången i slutet av 2020 för att ansöka om antagning till läsåret 2021/2022.

  Kristna Ungdomsstipendium

  Allmän information SCYP för blivande studenter

  Ungern erbjuder högkvalitativ utbildning i hjärtat av Europa. Idag finns det en växande efterfrågan från internationella studenter att studera i Ungern. Förutom kvaliteten på utbildning och examina som erkänns i hela Europa och utanför, lockas studenter av de överkomliga levnadskostnaderna med ett extremt fördelaktigt förhållande mellan kostnad och värde, en säker och vänlig boendemiljö med bekväm kollektivtrafik, det centrala läget i landet i Europa, och de oförstörda naturliga skönheterna i kombination med en 2000 år gammal, rik ungersk historia och flera UNESCO: s världsarv. Ungern är också bland de främsta länderna med det högsta antalet vetenskapliga Nobelpristagare per capita, och många vetenskapliga uppfinningar från C-vitamin till Rubiks kub och så vidare.

  Platser

  • Eger

   Eszterházy tér,1, 3300, Eger

  Frågor