Keystone logo
ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy

Introduktion

122193_180531-poster_presentations-004.jpg

ETH Zürich

Frihet och individuellt ansvar, entreprenörsanda och öppenhet: ETH Zürich står på en berggrund för sanna schweiziska värderingar.

Vårt universitet för vetenskap och teknik går tillbaka till år 1855 då grundarna av dagens Schweiz skapade det som ett centrum för innovation och kunskap.

Vid ETH Zürich upptäcker studenterna en idealisk miljö för självständigt tänkande, forskare ett klimat som inspirerar till högsta prestanda. Beläget i hjärtat av Europa, men ändå knyter förbindelser över hela världen, är ETH Zurich banbrytande effektiva lösningar på dagens och morgondagens globala utmaningar.

Porträtt

Frihet och individuellt ansvar, entreprenörsanda och öppenhet: ETH Zürich står på en berggrund för sanna schweiziska värderingar. Vårt universitet för vetenskap och teknik går tillbaka till år 1855 då grundarna av dagens Schweiz skapade det som ett centrum för innovation och kunskap. Vid ETH Zürich upptäcker studenterna en idealisk miljö för självständigt tänkande, forskare ett klimat som inspirerar till högsta prestanda. Beläget i hjärtat av Europa, men ändå knyter förbindelser över hela världen, är ETH Zurich banbrytande effektiva lösningar på dagens och morgondagens globala utmaningar.

122192_190917-istp-siptalk6-IM5A4624-web-2400.jpg

fakta och figurer

 • 19 800 studenter, inklusive 4 000 doktorander, från över 120 länder
 • 500 professorer
 • 355 avknoppningar sedan 1996
 • 21 Nobelpristagare, inklusive Albert Einstein och Wolfgang Pauli (1 Fields -medaljvinnare, 2 Pritzkerpristagare)
 • 90 patentansökningar och 200 uppfinningsrapporter varje år
 • 1,8 miljarder CHF, omfattande 1,3 miljarder CHF kärnfinansiering från den federala regeringen
 • 9: e i rankingen (2016)
 • 8: e i QS -ranking (2016)
 • 19: e i ARWU -ranking (2016)

Huvudsakliga fokusområden

För att klara mänsklighetens stora utmaningar krävs ofta en kombination av disciplinära tillvägagångssätt i multidisciplinära team, eller ett multidisciplinärt tillvägagångssätt. Det är därför ETH Zürich koncentrerar sig på flera huvudfokusområden utöver avdelningsaktiviteter. Forskningen fokuserar på samhällets behov - det vill säga på lokal, nationell eller global nivå - och ger därmed ett värdefullt bidrag till politik, ekonomi och samhälle.

122195_181106-kolloquium-011.jpg

ETH Zürichs huvudsakliga fokusområden är följande:

Medicin

Som ett tekniskt och vetenskapligt universitet har ETH Zürich gjort betydande bidrag till medicinens framsteg i decennier genom grundforskning, utveckling av teknik för prognostik, diagnostik och terapi, grunden för spin-off-företag, utbildnings- och utbildningsprogram, och infrastruktur.

Data

Forskare vid ETH Zürich utvecklar nya metoder för datavetenskap och maskininlärning för att säkra och utvärdera enorma mängder data.

Hållbarhet

Livsmedelssäkerhet, energiförsörjning och klimatförändringar, hållbar design av våra livsmiljöer och noggrann hantering av naturresurser är bland de största globala utmaningarna. ETH Zürich har studerat dessa ämnen intensivt i årtionden och är idag ledande inom energi, näring och miljöforskning.

Tillverkningsteknik

Ett företags ekonomiska framgång beror på dess förmåga att utveckla innovativa produkter och säkerställa kostnadseffektiv produktion. ETH Zürichs forskning bidrar till utvecklingen av framtidsinriktade produktionsprocesser och tillverkningsteknik.

Initiativ för kritiskt tänkande

ETH Zürich lanserade Critical Thinking Initiative (CTETH) 2012 med målet att utbilda ETH -studenter att tänka kritiskt och självständigt. Detta initiativ tillåter universitetet att tillhandahålla kritiskt tänkande och kommunikations- och ledarskapsförmåga utöver specialistkompetens.

Zürich
122197_180920-kolloquium-028.jpg

Platser

 • Zürich

  ETH Zurich Institute of Science, Technology and Policy Universitätstrasse 41 8092 Zürich Switzerland , , Zürich

Frågor