Keystone logo
Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Introduktion

Dekans meddelande

Grundades 1991 av vår fd rektor, professor Charles Kao, även känd som ”Fadern för fiberoptik” och Nobelpristagaren i fysik, och tekniska fakulteten består av världsledande experter som är i spetsen för sina discipliner och förbinder sig att undervisning och forskning.

Fakulteten tillhandahåller innovativ utbildning till våra ingenjörsstudenter. För närvarande, med mer än 3 800 grund- och doktorander, erbjuder vi ett brett spektrum av akademiska program inom konstgjord intelligens: system och teknik, biomedicinsk teknik, datavetenskap, datateknik, elektronik, energi- och miljöteknik, finansiell teknik, informationsteknik, matematik och informationsteknik, maskinteknik och automationsteknik, och systemteknik och teknikledning. För att berika studenternas inlärningsupplevelser tillhandahåller vi en mängd olika sätt att engagera eleverna i lärande som praktiska upplevelser, exponering för ingenjörsentreprenörskap, fältresor, internationellt utbyte, praktikplats för sommarforskning och placering.

Fakulteten har varit välkänd internationellt för sin spetskompetens inom teknisk forskning. Våra laboratorier och anläggningar i världsklass möjliggör utmärkt forskning. Vi har arbetat nära med myndigheter och industri för att utveckla ny teknik för att möta samhällets behov och förbättra mänsklighetens kvalitet. För cirka 25 år sedan var CUHK pionjären inom Hongkongs internetinfrastruktur och utveckling. Det faktum att över 80% av dagens internettrafik i Hong Kong fortfarande går genom CUHK: s kommunikationsutrustning är ett vittnesbörd och arv från våra banbrytande och fortsatta bidrag till Hong Kong. Idag är Artificiell intelligens (AI) avsedd att förändra alla aspekter av våra liv. Den enorma framgången för uppstarten SenseTime, den första enhörningen i HK, belyser vår ledarskapsposition inom AI-området. På internationella ranking inom Engineering är vi bland de bästa i världen. Reuters har just utnämnt CUHK till det mest innovativa universitetet i Hong Kong.

Den industriella revolutionen och informationsåldern har förändrat historiens gång. Ingenjörer ansvarar för att förbättra mänskligheten. Vi är nu på randen av den "fjärde industriella revolutionen" och smälter samman de fysiska, digitala och biologiska världarna. Konvergensen mellan tingenes internet, konstgjord intelligens, robotik, datavetenskap, bioteknik, materialteknik, mikroelektronik, autonoma fordon, avancerad tillverkning och nanoteknik är avsedda att störa varje industri och alla aspekter av det moderna livet. CUHK Engineering måste arbeta tillsammans med andra fakulteter för att spela en nyckelroll i utformningen av den fjärde industriella revolutionen. Under de kommande åren kommer vi att fortsätta att stärka vår undervisning och forskning, samt svara på de stora utmaningar som världen står inför.

Jag är hedrad över att ha möjlighet att tjäna som dekan för fakulteten för teknik vid CUHK. Jag ser fram emot att arbeta med ett team med mycket begåvade kollegor för fortsatt utmärkt forskning och utbildning som bidrar till Hong Kong, Kina och världen.

Teknisk dekan

Professor Martin DF Wong (黃 定 發 教授)

Choh-Ming Li professor i datavetenskap och teknik

ACM Fellow, IEEE Fellow

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Fakultetsuppdrag

Ingengörsfacilitet

Fakulteten för teknik inrättades 1991 av professor Sir Charles Kao, tidigare rektor för CUHK och gudfar för fiberoptikkommunikation. Det är ett nav för banbrytande forskning och tekniköverföring samt en effektiv träningsplats för ingenjörer. Dess starka professorella kontingent består av bland annat akademiker från den kinesiska vetenskapsakademin, IEEE Fellows, och den första kinesiska forskaren som vann det prestigefyllda Turing Award. Studenter kommer att få en ljudteknisk utbildning genom sin rigorösa ingenjörsexamen och andra studieprogram och toppmoderna anläggningar. Ett rikt studentliv och gott om utbyte och praktiska möjligheter till arbetsstudier kombineras för att ge mervärde till denna utbildning och öppna enorma karriärmöjligheter i Hong Kong och världen för ingenjörer.

Fakultetsuppdrag

Tekniska fakulteten är engagerad i utbildning av framtida ledare inom teknik, strävan efter kunskap vid gränsen till modern teknik och tillämpning av teknik för att möta samhälleliga och mänskliga behov.

133379_CUCampus2013-3.jpg

Aktning

Forskare i världsklass

35 IEEE-stipendiater, US NAE-medlem, CAE-medlemmar etc.

Utmärkta studentprestationer

Vinnare av Microsoft Research Asia Fellowship, Google PhD Fellowship, Google Anita Borg Memorial Scholarship, IBM PhD Fellowship, etc.

Levande forskningsmiljö

133376_entrance_1_high.jpg

Varför CUHK?

  • Hong Kongs största campus (137,3 hektar)
  • Beläget bredvid Hong Kong Science Park
  • Reuters Asiens mest innovativa universitet: 1: a i Hong Kong 2016 - 2019
  • ARWU Toppuniversitet i Stora Kina: 1: a i Hong Kong, 3: e i Stora Kina
  • QS World University Rankning: 10: e i Asien, 46: e världen över
  • QS World University Rankings efter ämne 2019: 23 ämnen rankade topp 50 i världen
  • Times Higher Education Rangordningar: 7: e i Asien, 57: e världen över

Platser

  • Ma Liu Shui

    Ma Liu Shui, Hongkong

Frågor