Keystone logo
Federal University Of Ceará

Federal University Of Ceará

Federal University Of Ceará

Introduktion

Federal University Of Ceará är en autarki kopplad till utbildningsministeriet. Det föddes som ett resultat av en bred rörelse av allmänheten. Den skapades genom lag nr 2 373 den 16 december 1954 och installerades den 25 juni följande år.

I början, under ledning av grundaren, professor Antônio Martins Filho, bildades av skolan för agronomi, juridisk fakultet, fakulteten för medicin och fakulteten för farmaci och tandvård.

UFC har sitt huvudkontor i Fortaleza, statens huvudstad, och är en arm av Cearás högre utbildningssystem, och dess prestanda baseras på hela Ceará-territoriet för att möta de olika skalorna av samhällets krav.

Universitetet består av sju campus, Benfica Campus, Pici Campus och Porangabuçu Campus, alla belägna i staden Fortaleza (UFC: s högkvarter), förutom Sobral Campus, Quixadá Campus, Crateús Campus och Russas Campus.

Federal University Of Ceará , som har åtagit sig att tjäna regionen i mer än 65 år, utan att glömma den universella karaktären av dess produktion, anländer idag med praktiskt taget alla kunskapsområden representerade på sina campus.

Platser

  • Centro

    Rua Meton de Alencar,S/n, 60035-160, Centro

    Frågor