Keystone logo
FFHS Swiss Distance University of Applied Sciences

FFHS Swiss Distance University of Applied Sciences

FFHS Swiss Distance University of Applied Sciences

Introduktion

Swiss Distance University of Applied Sciences (Fernfachhochschule Schweiz – FFHS) är ett nationellt erkänt universitet. Sedan 1998 har man erbjudit kandidat- och magisterexamen på deltid samt fortbildningsprogram. Med mer än 20 års erfarenhet av distansutbildning är det det ledande e-lärande universitetet i Schweiz och är ett alternativ för studenter som vill kombinera arbete, familj och studier.

FFHS har fyra platser i Zürich, Basel, Bern och Brig. Den har 150 anställda och över 500 föreläsare som förmedlar sina specialistkunskaper till cirka 2 900 studenter (status: 2021) på ett praktikinriktat sätt. I sina fyra forskningsinstitut utför FFHS tillämpningsorienterad forskning inom områdena webbvetenskap, management & innovation, hälsa och e-lärande under ett prestationsmandat från den federala regeringen.

Sedan 2004 har FFHS varit anslutet till University of Applied Sciences and Arts of Southern Switzerland (Scuola Universitaria Professionale della Svizzera Italiana - SUPSI) och införlivats i dess övergripande strategi.

Sedan 2017 har FFHS haft en UNESCO-ordförande för personlig och adaptiv distansutbildning.

En pionjär inom blandat lärande

FFHS har erbjudit examenskurser enligt modellen för "blandat lärande" i över 20 år och anses vara en pionjär inom distansutbildning i Schweiz. Dess modell är baserad på cirka 80 % självstudier eller onlinestudier och 20 % klassrumsundervisning. Den innovativa studieformen – en kombination av e-lärande med traditionell undervisning och direkt praktisk relevans – täpper till en lucka i det schweiziska utbildningssystemet: FFHS utbildar högt kvalificerade yrkesverksamma utan att ta bort dem från arbetsmarknaden.

Platser

 • Brig

  Schinerstrasse,18, 3900, Brig

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor