Keystone logo
FFHS Swiss Distance University of Applied Sciences

FFHS Swiss Distance University of Applied Sciences

FFHS Swiss Distance University of Applied Sciences

Introduktion

Swiss Distance University of Applied Sciences (Fernfachhochschule Schweiz – FFHS) är ett nationellt erkänt universitet. Sedan 1998 har man erbjudit kandidat- och magisterexamen på deltid samt fortbildningsprogram. Med mer än 20 års erfarenhet av distansutbildning är det det ledande e-lärande universitetet i Schweiz och är ett alternativ för studenter som vill kombinera arbete, familj och studier.

FFHS har fyra platser i Zürich, Basel, Bern och Brig. Den har 150 anställda och över 500 föreläsare som förmedlar sina specialistkunskaper till cirka 2 900 studenter (status: 2021) på ett praktikinriktat sätt. I sina fyra forskningsinstitut utför FFHS tillämpningsorienterad forskning inom områdena webbvetenskap, management & innovation, hälsa och e-lärande under ett prestationsmandat från den federala regeringen.

Sedan 2004 har FFHS varit anslutet till University of Applied Sciences and Arts of Southern Switzerland (Scuola Universitaria Professionale della Svizzera Italiana - SUPSI) och införlivats i dess övergripande strategi.

Sedan 2017 har FFHS haft en UNESCO-ordförande för personlig och adaptiv distansutbildning.

En pionjär inom blandat lärande

FFHS har erbjudit examenskurser enligt modellen för "blandat lärande" i över 20 år och anses vara en pionjär inom distansutbildning i Schweiz. Dess modell är baserad på cirka 80 % självstudier eller onlinestudier och 20 % klassrumsundervisning. Den innovativa studieformen – en kombination av e-lärande med traditionell undervisning och direkt praktisk relevans – täpper till en lucka i det schweiziska utbildningssystemet: FFHS utbildar högt kvalificerade yrkesverksamma utan att ta bort dem från arbetsmarknaden.

Campus funktioner

Huvudkontor — Brig campus

FFHS huvudkontor ligger på Schinerstrasse 18 och är hem för cirka 100 anställda som arbetar inom administration, undervisning och forskning.

Zürich-Regensdorf campus

Zurich-Regensdorf campus är hem för moderna undervisningsrum och runt 30 arbetsplatser för undervisning och forskning. FFHS kommer att flytta till sitt nya campus i Gleisarena precis intill Zürichs centralstation i början av 2021.

Bern

FFHS ligger i byggnaden ”Welle 7" precis intill centralstationen i Bern och erbjuder innovativa utbildningsrum samt en rådgivningstjänst för blivande studenter.

Basel

I Basel, undervisningsrummen och studentrådgivningstjänsten har också ett mycket centralt läge i NSH Training Center - bara en kort promenad från Basels tågstation.

Sankt Gallen studiecentrum

FFHS driver ett studiecentrum i Sankt Gallen i samarbete med Centre for Professional Development (CPD).

    Platser

    • Brig

      Schinerstrasse,18, 3900, Brig

      Frågor