Keystone logo
FGV EBAPE - Brazilian School of Public and Business Administration

FGV EBAPE - Brazilian School of Public and Business Administration

FGV EBAPE - Brazilian School of Public and Business Administration

Introduktion

Skolan

Den första offentliga förvaltningsskolan i Latinamerika, Brazilian School of Public Administration vid Getulio Vargas Foundation (FGV EBAP) grundades i Rio de Janeiro den 15 april 1952, genom ett partnerskap mellan FN (FN) och FGV, för att svara på efterfrågan på kvalificerade yrkesmän inom detta område.

2002 döptes namnet till Brazilian School of Public and Business Administration (EBAPE), vilket återspeglade dess verksamhet inom den privata sektorn som faktiskt hade funnits sedan den grundades. Under dessa årtionden har det förstärkt sin trovärdighet och legitimitet genom sin häpnadsväckande förmåga att tillhandahålla högklassig kunskap till sina studenter och inleda dem till en produktionsprocess som rankas som utmärkt.

Banbrytande ande

 • Den första skolan i Latinamerika som erbjuder ett magisterexamen i administration;
 • Brasiliens första böcker om administrationsarbete publicerades av denna skola;
 • Den första institutionen i Brasilien att använda kursregistrerings- och poängsystemet;
 • Det första ordförandeskapet och huvudkontoret för National Association for Graduate Studies and Research in Administration (ANPAD)
 • År 1961 utarbetade den tidigare federala kongressledamoten och EBAPE-professorn Alberto Guerreiro Ramos utkastet till föreskrifter för administratörsyrket, bekräftat av lag nr 4.769 som utfärdades den 9 september 1965.
 • Den första skolan i Brasilien erkänd av de fyra ledande internationella ackrediteringsinstitutionerna för sina enastående program, fakultet och läroplan inom administration: AACSB, EQUIS-EFMD, ICAPA och NASPAA.

Uppdrag

Att bygga och sprida kunskap inom förvaltning och samtidigt stärka synergin mellan den offentliga och den privata sektorn, genom att utbilda yrkesverksamma att påverka med konceptuell och metodisk rigor, idéer och åtgärder som är relevanta för utvecklingen av Brasilien.

Campus funktioner

Den teknologistruktur som erbjuds studenter av FGV EBAPE är förenlig med hans akademiska excellens. Dess IT-laboratorier är utrustade med vetenskaplig programvara, komplett med LCD-skärmar, DVD-läsare/inspelare och en utskriftspool, allt tillgängligt för användning under lokalernas öppettider, förutom när laboratorierna används för praktiska kurser.

Denna affärsskola erbjuder också Wi-Fi-tillgång till Internet och en välutbildad helpdeskpersonal som ger support och rensar upp datorelaterade svårigheter för studenter och lärare.

Dess luftkonditionerade klassrum har plats för cirka femtio studenter vardera, medan Getulio Vargas Foundation också erbjuder fem auditorier som kan vara värd för evenemang, seminarier, workshops och klasser.

Plats

Stad: Rio de Janeiro

Brasiliens mest kända stad, Rio de Janeiro, är känd över hela världen för sin starka och lovande ekonomi. Med en befolkning på över femton miljoner som utgör den näst största marknaden i Brasilien, erbjuder den fördelaktiga villkor för företagsnykomlingar och uppskattar nya investeringar. Men ingen av dessa fördelar kan uppväga dess turismpotential: varje år välkomnar den tusentals besökare från hela världen, som dras till sina vackra stränder och andra naturattraktioner, inklusive karnevalen, och framför allt den livliga gästfriheten hos dess människor.

FGV EBAPE

Den moderna byggnaden består av tre våningar och en källare med en total yta på femtusenfyrahundra kvadratmeter (motsvarande nästan sextiotusen kvadratfot). Lokalen rymmer 616 studenter och erbjuder 120 studieytor. Byggnaden erbjuder en modern stor studentlounge på entréplan; två föreläsningssalar i Harvard-stil med plats för upp till 70 personer och fem stora klassrum – var och en med plats för 48 studenter – med fasta sittplatser och skrivbord som är arrangerade i en traditionell radlayout.

FGV huvudbyggnad

FGV ligger i Rio de Janeiros södra zon och har utsikt över en av världens mest berömda och hisnande vyer: Sockertoppen. Dess huvudkontor invigdes den 20 december 1968 och designades av ett av de mest inflytelserika namnen inom modern internationell arkitektur: brasilianska Oscar Niemeyer.

Den huvudsakliga FGV-byggnaden vetter mot Enseada de Botafogo-viken med en cykelväg vid stranden och grönområden som är idealiska för promenader och andra utomhusaktiviteter.

Nära sedan länge etablerade stadsdelar som Copacabana, Flamengo, Humaitá, Jardim Botânico, Urca, Catete och Gloria, såväl som centrala CBD, är det omgivet av vandrarhem och hotell, barer, gallerior och butiker, tunnelbanestationer och busslinjer, samt kontorsbyggnader med huvudkontor för stora brasilianska och multinationella företag.

Forskningscentra

CBR

Centrum för beteendeforskning (CBR) förlitar sig på tvärvetenskaplig beteendeforskning för att bättre förstå hur ekonomiska, miljömässiga och sociala krafter påverkar beslutsfattande inom områden av intresse för företag, statliga och icke-statliga enheter och beslutsfattare.

CBR:s uppdrag är att förbättra den sociala välfärden genom beteendeforskning.

Med hjälp av insikter från beteendevetenskapen identifierar, designar och testar vi effektiviteten av interventioner som syftar till att ta itu med ett betydande socialt problem.

CBFR

Center for Banking and Finance Research i Rio (CBFR) främjar spjutspets internationell forskning inom områdena bank och finans och fungerar som ett forum för kunskapsöverföring och samarbete mellan akademiker och praktiker. CBFR strävar efter att uppnå dessa mål genom att samarbeta med internationellt ledande forskare inom områdena bank och finans från skolor i Asien, Europa, Latinamerika och USA.

Forskningsfrågorna som undersöks av CBFR:s forskare täcker breda områden inom bank och finans såsom kreditmarknadernas funktion, bankverksamhetens betydelse för ekonomisk utveckling eller samspelet mellan finans- och bankreglering och kvaliteten på finans- och bankverksamheten. tjänster. För att diskutera dessa forskningsfrågor och sprida resultaten av forskningsprojekten, publicerar CBFR ett nyhetsbrev och en serie arbetsdokument, erbjuder stipendier och ett besöksprogram och organiserar forskningsseminarier, workshops, internationella konferenser och policyevenemang.

ARC A&A

ARC-A&A – Applied Research Centre in Accounting and Analytics har som uppdrag att utveckla och sprida kunskap inom redovisning och dataanalys.

I denna mening utvecklar vi tillämpad forskning som försöker lösa verkliga problem inom områdena planering, budgetering, redovisning, revision och dataanalys; vi arbetar i samarbete med liknande internationellt erkända forskningscentra; vi utarbetar forskningsrapporter som ska publiceras i de viktigaste akademiska tidskrifterna inom området; och vi förbereder vitböcker för att påverka beslutsfattare, normgivare och tillsynsmyndigheter.

CECIN

Centre for Competitiveness and Innovation Studies (CECIN) är ett initiativ från den Brazilian School of Public and Business Administration i Fundação Getulio Vargas (FGV EBAPE). Den utvecklar tillämpad forskning om konkurrenskraft och innovation och främjar samarbete mellan projekt med forskare och offentliga och privata organisationer nationellt och internationellt.

Det allmänna målet för Center for Competitiveness and Innovation Studies är att bli en brasiliansk och latinamerikansk referens inom tillämpad forskning inom områdena konkurrenskraft, effektiv offentlig förvaltning, ekonomiska studier, offentlig och företagsinnovation, kreativa industrier och upplevelseekonomin.

  Ranking

  Nationell konsolidering

  CAPES - Brasilianska federala byrån för stöd och utvärdering av forskarutbildning
  Samordning för förbättring av högskolepersonal

  • Högsta betyg för akademiska program.
   • MSc & PhD;
   • Maxbetyg för professionella masterprogram.
   • Executive Master i företagsekonomi (MEX);
   • Master i företagsledning – Intensiv (MEXi);
   • Master i Management (MIM).

  Årskurs 4
  Professional Master's Degree in Public Administration, som rekommenderades 2011 av CAPES, startade sin verksamhet med ett betyg på 4.

  • Professionell Master i offentlig förvaltning - MAP.

  Källa: Coordination for the Improvement of Higher Education Personal (CAPES), 2017 . CAPES ansvarar för att utvärdera alla forskarutbildningar i Brasilien.


  ENADE - Nationellt prov för studentprestationer

  • Bästa grundutbildningen

  Kursen i företagsekonomi på grundnivå vid FGV EBAPE fick högsta poäng i kvalitetsindikatorerna som släpptes av utbildningsministeriet 2019. Kursen fick poängen 5 i National Student Performance Examination (ENADE) och Preliminary Course Concept (CPC) .

  Källa: National Institute of Educational Studies and Research Anisio Teixeira (INEP), 2019.


  IGC - General Index of Instituted Courses

  • Högsta betyg 5

  FGV EBAPE är klassad som en av de bästa institutionerna för högre utbildning i Brasilien, enligt Índice Geral de Cursos (IGC) som publicerades den 12 december 2019 av utbildningsministeriet (MEC). Skolan är en av de få högst rankade högre utbildningsanstalterna, enligt IGC. Endast 2,03 % av lärosätena får betyget 5 i detta index.

  Källa: National Institute of Educational Studies and Research Anisio Teixeira (INEP), 2019


  Guia Abril

  Student guide

  • Högsta betyg för grundutbildningen - BSc i administration

  För 8:e året i rad, 5-stjärnig examen i företagsekonomi. Guia do Estudante är en studentguide för att välja grundutbildningsprogram.

  Källa: enligt Guia do Estudante, Abril Publishing - 2018.


  Internationell konsolidering

  Skolan är en av de bästa handelshögskolorna i världen. 2014 tilldelades FGV EBAPE EQUIS internationell ackreditering under European Quality Improvement System, som är en av de viktigaste certifieringarna i den akademiska världen. 2018 tilldelades FGV EBAPE AACSB-stämpeln av det viktigaste ackrediteringsorganet för handelshögskolor i USA. I mars 2015 tilldelades Professional Master's in Public Administration (MAP) som erbjuds av FGV EBAPE ackreditering av International Commission on Accreditation of Public Administration Education and Training (ICAPA), som är den institution som ansvarar för ackreditering av utbildningsprogram för offentlig förvaltning . Nyligen blev FGV EBAPE den första skolan i Brasilien som ackrediterades av Network of Schools of Public Policy, Affairs and Administration (NASPAA).

  Ackrediteringar

  EFMD Equis-ackrediteradAACSB-ackrediterad

  Studentberättelser

  Platser

  • Rio de Janeiro

   Edifício Roberto Campos - R. Jorn. Orlando Dantas, 30 - Botafogo, Rio de Janeiro - RJ, 22231-010, , Rio de Janeiro

  • Bailrigg

   Lancaster University, LA1 4YW, Bailrigg

   • Montreal

    McGill University Rue Sherbrooke Ouest,845, H3A 0G4, Montreal

    • Yokohama

     Yokohama National University, 240-8501, Yokohama

     • Bengaluru

      Indian Institute of Management Bangalore, 560051, Bengaluru

      Frågor