Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

University of Luxembourg, Faculty of Humanities, Education and Social Sciences

Introduktion

Universitetet i Luxemburg: Fakulteten för humaniora, utbildning och samhällsvetenskap

Universitetet i Luxemburg är ett flerspråkigt europeiskt forskningsuniversitet med nästan 6 200 studenter från hela världen. Vårt universitet är en modern institution som erbjuder en unik blandning av internationell spetskompetens och nationell relevans, och levererar kunskap till samhället och företagen.

En fakultet med en personlig touch

Med ett unikt urval av flerspråkiga kandidat- och magisterprogram, erbjuder Humanistiska fakulteten, utbildning och samhällsvetenskap innovativa och attraktiva perspektiv för nästa generation akademiker och yrkesverksamma. Studenter drar nytta av små klassstorlekar och många kurser undervisas som seminarier. som ger eleverna möjligheter till diskussion och hjälper dem att få ut det mesta av sin lärande. Det finns inga extra studieavgifter för internationella studenter (registreringsavgiften för masterstudenter är € 200/termin).

Flerspråkig undervisning

Vår internationella lärarpersonal är en av våra nyckeltillgångar. De flesta av våra examina undervisas på engelska och/eller franska och/eller tyska. Gratis språkkurser erbjuds och campuslivet är lika flerspråkigt och mångkulturellt som Luxemburg. Studenter får insikt i olika akademiska kulturer och får en examen som ger dem tydliga fördelar på arbetsmarknaden.

En internationell atmosfär

Studentrörlighet och kulturell öppenhet uppmuntras och främjas vid universitetet i Luxemburg. Alla våra studenter måste tillbringa minst en termin utomlands vid ett av våra partneruniversitet i Europa, Nordamerika eller Asien.

Lärare i Luxemburg

Luxemburg, den näst minsta medlemsstaten i Europeiska unionen, är ett verkligt mångkulturellt och flerspråkigt land med 3 officiella språk och har över 170 nationaliteter. Staden Luxemburg har en levande kultur- och konstscen, inklusive museer, teatrar och musikställen. Staden Luxemburg är en av de säkraste huvudstäderna i världen. Fakulteten för humaniora, utbildning och samhällsvetenskap ligger på Belval, en före detta stålindustriområde, bara några km utanför staden Luxemburg. Den enorma platsen sammanför akademisk forskning och undervisning, arbete och fritid, stadsliv och kultur och är en spännande plats att arbeta, studera och leva.

Ranking

Universitetet i Luxemburg rankades bland de 201 till 250 bästa universiteten över hela världen och #1 över hela världen för sin internationella syn på Times Higher Education (THE) World University Rankings 2020.

Platser

  • Esch-sur-Alzette

    2, avenue de l'Université

    Frågor