Keystone logo
Fondazione Collegio Europeo di Parma

Fondazione Collegio Europeo di Parma

Fondazione Collegio Europeo di Parma

Introduktion

Trettio års erfarenhet av europeiska studier

European College of Parma Foundation är en organisation för högre utbildning som har varit aktiv i över trettio år inom forskarutbildning om EU-lag, ekonomi och politik .

Utbildning är inriktad på att utbilda studenter för karriärer i EU, nationella och lokala institutioner, yrkesföreningar, företagens värld och privata praxis. Ett av kollegiets mål är att bygga upp professionella färdigheter för att studenter ska ha en inblick i europeisk politik och delta i deras genomförande.

En bro mellan den akademiska världen och de europeiska institutionerna

Europeiska programmets högskola i Parma är mycket uppskattad på EU-nivå och dess fakultet inkluderar tidigare högsta tjänstemän från europeiska och nationella institutioner, universitetsprofessorer och experter på EU-frågor.

Förutom forskarutbildningen som leder till diplom- och universitetsmästare i avancerade europeiska studier , kurser och workshops om EU-program och europeisk projektledning, seminarier och utbildningsaktiviteter i aktuella EU-frågor - samt andra specialiserade utbildningar om EU-lag, ekonomi och politik. för lokala organ (regionala myndigheter, provinser, kommuner etc.) och Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) - har genomförts.

Buro Millennial / Pexels

120226_pexels-photo-1438072.jpeg

Stiftande medlemmar, sponsorer och vetenskapliga kommitté

Grundande medlemmar av European College of Parma Foundation är University of Parma, Parma Entrepreneurs Association och Chamber of Commerce of Parma.

Förutom att få ett särskilt bidrag från Fondazione Cariparma , inkluderar European College of Parma Foundation följande sponsormedlemmar: Parma kommun, Parma-provinsen, Emilia-Romagna Regional Authority och det italienska utrikesministeriet .

Europeiska vetenskapliga kommittén för European College of Parma inkluderar: Nicola Antonetti, Cesare Azzali, Marco Baldassari, Martin Bangemann, Antonio D'Aloia, Etienne Davignon, Jacques Delors, Franco Frattini, Franco Mosconi, Ana Palacio och Romano Prodi.

Studerar och bor i en europeisk stad

Stiftelsen är baserad i huvudbyggnaden vid University of Parma, i stadens centrum. Parma är en studentvänlig stad och det är idealiskt att kombinera utbildning, kultur och fritid. Denna stad är öppen och lätt att bo i, och den är bland de mest uppskattade italienska och europeiska städerna.

Data visar att Parma är bland de ledande europeiska städerna när det gäller livskvalitet , som inte bara motsvarar rikedom utan också sociala tjänster och tillgänglighet till många kulturevenemang : drama, musik, konserter, film, bibliotek, museer och utställningar . Staden är också värd för många viktiga mässor och har många idrottsanläggningar.

Som ett resultat av det stora antalet universitetsstudenter som bor i Parma är det sociala livet ganska aktivt och spännande. Fritidsmöjligheterna är oändliga och olika. Mat är känd och ”att äta middag tillsammans” är en social och välsmakande tradition. Stadens centrum är fullt av vinbarer, små "trattoriaer", pizzor, pubar och caféer, som lätt kan nås till fots eller med cykel.

Campus funktioner

    Platser

    • Parma

      Strada dell'Università,12, 43121, Parma

    Frågor