Keystone logo
Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Introduktion

Free International University of Moldova"}" />

Why ULIM

© Free International University of Moldova

Free International University of Moldova (ULIM) grundades 1992 genom regeringsbeslut och är ackrediterat av National Council for Academic Assessment and Accreditation of Republic of Moldova. Baserat på principen om icke-vinstdrivande verksamhet fungerar ULIM i enlighet med konstitutionen och de lagar som reglerar systemet för högre utbildning i Moldavien.

Dess samhälle består av cirka 6000 studenter och över 300 akademiker. Det är ett omfattande universitet med 7 fakulteter med sina respektive avdelningar.

Fakulteterna (juridik, ekonomiska vetenskaper; sociala och utbildningsvetenskap; bokstäver; biomedicin och ekologi; internationella relationer, ekonomiska vetenskaper och journalistik; informatik, teknik och design) som fungerar inom ramen för ULIM erbjuder nationellt godkända studieprogram vid kandidatexamen, master och doktorandnivå.

Free International University of Moldova erbjuder studenter möjlighet att kombinera teoretisk och praktisk kunskap i en mång- och tvärvetenskaplig miljö och förbereda dem för att komma in på en globaliserad arbetsmarknad. Med mer än 30% av studentorganisationen som internationell, är universitetet intensivt engagerat i processer för internationalisering med våra fakulteter som erbjuder 76 studieprogram på fyra språk (rumänska, ryska, engelska och franska) på kandidat-, magister- och doktorandnivå.

ULIM stärker säkert upp sina utbildningsstandarder, sin forskning och innovativa moduler; Det är värd för olika utländska kultur- och språkcentra (Confucius Institute, Korean Se Jong, French Centre CRU, British Center, Cervantes Spanish Center), och skapar därför prioriteringar för att utöka våra internationella horisonter och ge excellens inom de stora disciplinerna. Free International University of Moldova är mycket fokuserat på internationaliseringen av läroplaner och är mer och mer inriktad på möjligheter för kandidaters absorption på en globaliserad arbetsmarknad.

Free International University of Moldova har blivit en viktig aktör på internationell nivå, utsatt för global konkurrens och måste möta denna tävling. ULIM har ett anmärkningsvärt initiativ för att på ett organiserat sätt försöka anslutning av internationella elituniversitet genom sin aktiva närvaro i internationella rangordningar. Det är ett genomförbart mål, som involverar insatser från hela det akademiska samfundet, men som är i linje med universitetets storlek, ambitioner och kvalitet. De rangordningar där Free International University of Moldova syns internationellt är U-Multirank, Times Higher Education Rankings, UI GreenMetric World University Ranking, Ranking Web of Universities (Webometrics), uniRank University Ranking (uniRank).

Som klargjordes av den senaste versionen av World University Ranking (U-Multirank 2020) är Free International University of Moldova starkast inom International Orientation. Dess övergripande profil visar toppprestanda över olika indikatorer, med 5 'A' (mycket bra) poäng för följande dimensioner: främmande språk kandidatexamen och masterprogram, mobiliteter, praktikplatser, internationella partnerskap och internationell akademisk personal.

ULIM har anslutit sig till de största universitetsnätverken som European Universities Association (EUA), International Association of Universities (IAU), såväl som många andra internationella organ och föreningar (Agence Universitaire de la Francophonie, European Law Fakultets Association, Global Network for Innovation, Magna Charta Universitatum, .etc).

Dessutom genomför Free International University of Moldova årsbasis över 30 projekt, av vilka har en stark internationell dimension. Genom att främja en mång- och tvärvetenskaplig strategi för högre utbildning och forskning, med ett tydligt fokus mot internationalisering, har ULIM över 100 bilaterala avtal som främjar utbyten inom Erasmus + -programmet och andra bilaterala avtal med högskolor över hela världen.

Till sist, men inte minst, ligger studentcampuset i hjärtat av staden och är i sig en attraktion med många möjligheter till fritid och boende.

Vår institution tillhandahåller högkvalitativa studenttjänster och faciliteter (universitetshotell, modern bostadshall, matsalar, cafeterior, klubbar, fritids- och idrottsanläggningar, bibliotek, dator / medielaboratorier, domstolsklinik, etc.).

Platser

  • Chisinau

    Strada Vlaicu Pârcălab,52, , Chisinau

    Frågor