Keystone logo
Geneva Finance Research Institute

Geneva Finance Research Institute

Geneva Finance Research Institute

Introduktion

Vilka vi är?

Geneva Finance Research Institute (GFRI) är ett tvärvetenskapligt institut baserat vid universitetet i Genève som fokuserar på två huvudsakliga forskningsämnen inom finans: " Portfolio Management " och " Finance and Society ".

Dess forskningstema betonar således å ena sidan den roll som Genève, som ett finansiellt centrum, spelar i Portfolio Management och å andra sidan de fördelar och externa effekter som finanserna visar för samhället i stort. GFRI-forskningen är tvärvetenskaplig och bygger på synergier mellan universitetet i Genève fakulteter för ekonomi och ledning, lag och psykologi och utbildningsvetenskap. Dessa samarbeten har gjort det möjligt för GFRI att utökas nyligen inom två nya forskningsområden: neurofinansiering och hållbar finansiering.

GFRI-fakulteten är ett mycket diversifierat internationellt team av professorer som främst ägnar sig åt att publicera banbrytande forskning i toppfinansiella tidskrifter, men de deltar också på hög nivå i utbildning i finansiering samt för kunskapsöverföringsaktiviteter som konferenser, seminarier och offentliga debatter om ett brett spektrum av finansiella ämnen. Tim Gouw / Pexels

129264_pexels-photo-70292.jpeg

Platser

  • Geneva

    Bd du Pont d'Arve 40, 1211, Geneva

    Frågor