Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Georgetown University Department of Biochemistry and Molecular & Cellular Biology

Georgetown University Department of Biochemistry and Molecular & Cellular Biology

Georgetown University Department of Biochemistry and Molecular & Cellular Biology

Introduktion

Vetenskap möter medicin

Var en del av enastående forskningsmöjligheter som drivs av strävan efter biomedicinska forskningsfrågor i samband med mänskliga sjukdomar.

151529_151484_1.jpg

Ett blomstrande, dynamiskt kompetenscentrum på Georgetown University School of Medicine, Institutionen för biokemi och molekylär och cellulär biologi upptar en hel våning i Basic Science Building och har ytterligare faciliteter i andra delar av Medical Center. Institutionens resurser berikas genom ett brett spektrum av samarbetsstudier med utredare vid National Institutes of Health, Food and Drug Administration, US Department of Defense, National Institutes of Standards and Technology och andra statliga forskningsinstitutioner samt bioteknik. industrin i storstadsregionen Washington. Dessa samarbeten ger tillgång till ett brett spektrum av expertis och toppmodern teknik.

Genom sina unika kurser och oöverträffade forskningsmöjligheter beskriver MS i biokemi och molekylärbiologi vid Georgetown den perfekta vägen mot en karriär inom medicin som drivs av strävan efter biomedicinska forskningsfrågor i samband med mänskliga sjukdomar. MS-programmet lämpar sig som ett attraktivt träningsprogram och en startplatta för en forskningsintensiv karriär inom medicin. Programmet har åtagit sig att ge doktorander en unik miljö för att lära sig hur biokemi, molekylärbiologi, cellbiologi och genetik kan användas för att lösa betydande problem inom folkhälsa och medicin. Betydande tonvikt läggs på vetenskapskommunikation, med flera möjligheter för studenter att finslipa sin skriftliga och muntliga kommunikationsförmåga under hela sin utbildning i programmet.

Praktikplatserna med fyra krediter utförs med forskningsvektorer i olika GUMC-laboratorier på campus eller utanför campus i myndigheter som NIH och FDA samt korridoren i Maryland Biotechnology Industry. Kandidater från programmet MS i biokemi söker karriärer främst inom akademisk, statlig eller bioteknisk forskning. De flesta av våra studenter övergår till doktorsexamen, MD, DDS, JD eller MBA-program, med hjälp av färdigheterna och träningen i Georgetown för att driva deras framtida akademiska och forskarkarriärer.

Ph.D. Program

Avdelningen rymmer två doktorsexamen. program. Ph.D. studenter har experter inom området som mentorer.

Masterprogram

Hitta det program som passar dig bäst med ett av våra fem Master of Science-program eller Graduate Certificate-program.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVDYujOwpV2wgkwvFoY4kH5w1Ak--zB933iyUzDXpXdTCjEw/viewform

Platser

  • Washington

    Department of Biochemistry and Molecular & Cellular Biology 337 Basic Science Building 3900 Reservoir Road, N.W., Washington D.C. 20057, 20057, Washington

    Frågor