PhDLawBachelorMBAHealthcareCoursesOnlineMaster
Keystone logo
Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering Civilingenjör i nutrition och matsystem
Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering

Civilingenjör i nutrition och matsystem

Ghent, Belgien

2 Years

Engelsk

Heltid

28 Feb 2025

Sep 2025

EUR 1 092 *

På Campus

* Europeiska studenter (EES-zon) och studenter från OESO/DAC erkända utvecklingsländer (lägsta 2 kategorier): 1 092 € | Övriga studenter: 6 540 €

Introduktion

Medan stora befolkningar möter hunger och undernäring, har övervikt och kostrelaterade kroniska sjukdomar antagit pandemiska proportioner. Dessutom har mänsklig kost en betydande inverkan på naturresurser och klimat. Mer än någonsin krävs förändringar i matsystemet för att förbättra människors kostvanor, främja planetarisk hälsa och uppnå hållbar utveckling.

MSc Nutrition and Food Systems-programmet fokuserar på mänsklig näring och dieter ur ett livsmedelssystemperspektiv. Efter att ha avslutat denna examen kommer du att:

  • Har en stark akademisk bakgrund inom human nutrition. Programmet innehåller alla nödvändiga kurser för att du ska arbeta som nutritionist,
  • Förstå hur mänsklig kost och näring drivs av livsmedelssystem, från produktion, hantering efter skörd, omvandling, lagring och marknadsföring av livsmedel upp till konsumenternas beteende,
  • vara kapabel att identifiera näringsproblem och deras bakomliggande orsaker och utveckla, hantera och utvärdera relevanta insatser,
  • Kunna kritiskt utvärdera nutritionsforskningsresultat och vara kompetent i att utveckla evidensbaserade rekommendationer, och
  • Kunna samarbeta, kommunicera och kreativt tillämpa dessa kompetenser över disciplinerna för hållbara livsmedelssystemförändringar

Genom interaktioner med en mångsidig och internationell grupp av studenter och föreläsare skaffar du dig internationella och interkulturella kompetenser. Du kommer att börja din professionella karriär med ett internationellt nätverk.

MSc Nutrition and Food Systems har sina rötter i MSc Nutrition and Rural Development, som kördes som ett internationellt MSc-program vid UGent sedan 1987. Som svar på ökande globala farhågor om hållbarhet i livsmedelssystem reviderades programmets fokus till livsmedelssystem .

Läs mer på institutionens webbplats

Karriärmöjligheter

Antagningar

Studentberättelser

Läroplan

Ranking

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor