Keystone logo
German University of Technology in Oman

German University of Technology in Oman

German University of Technology in Oman

Introduktion

Historien om det tyska tekniska högskolan (GUtech) kan spåras tillbaka till 2003 när visionär Omanis övervägde inrättandet av ett högkvalitativt tekniskt universitet i Oman. Denna vision inspirerades av Hans Majestät Sultan Qaboos vägbeskrivning för att tillhandahålla högre utbildning i Oman av privata investerare.

RWTH Aachen-universitetet i Tyskland kontaktades med avsikt att ge tysk excellens i utbildning till Oman. Efter några år av diskussion och förhandlingar var grundarna redo att börja en handlingsplan för att etablera ett universitet. I augusti 2006 infördes Oman Educational Services LLC (OES), ett aktiebolag enligt lagen om Oman Sultanate, för att etablera ett universitet på formell grund. OES är också den juridiska enheten som ansvarar för att initiera utbildning i samband med framtida projekt.

Ett samarbetsavtal mellan RWTH Aachen University och OES undertecknades i december 2006, vilket banade väg för inrättandet av ett privat universitet i Oman Sultanate. Detta cementerade grunden för allt som grundaren förutsåg: ett högkvalitativt högskolan av teknik i Oman. Särskilt fastställde avtalet ramverket för samarbete mellan OES och RWTH Aachen University vad gäller akademiska läroplaner, kvalitetssäkring och expertis samt inrättande av ett tekniskt universitet. Alla GUtech-program har utvecklats i samarbete med GUTECH med RWTH Aachen University i Tyskland.

Syn

German University of Technology in Oman (GUtech) strävar efter att bli ett ledande tekniskt universitet i Oman och den bredare regionen, vilket därmed definierar högsta standard inom utbildning, forskning och innovation.

Uppdrag

GUtech ger studenterna den utbildning som krävs för att bli högkvalificerade och socialt ansvariga akademiker, styrd av tysk excellens inom vetenskap och teknik med en fast grundning i Omans kultur och kulturarv. Universitetet främjar kreativt och kritiskt tänkande för att främja forskning och utveckling och syftar därmed till att betjäna samhället som helhet.

värden

GUtech är engagerad i etiska principer i alla sina åtaganden. Universitetet välkomnar särskilt studenter och anställda från båda könen, alla etniska, geografiska, kulturella och religiösa bakgrunder. Universitetet uppmuntrar föreningen i fred och med tolerans och välkomnar vidare interkulturell utbyte mellan Oman och Tyskland.

Platser

  • Muscat

    German University of Technology in Oman, , Muscat

Frågor