Keystone logo
German University of Technology in Oman Civilingenjör i datavetenskap
German University of Technology in Oman

Civilingenjör i datavetenskap

Muscat, Oman

4 Semesters

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

OMR 13 800 / per credit *

På Campus

* Studieavgifterna varierar beroende på kreditpoäng för varje modul. Den tillämpliga avgiften på OMR 115 bedöms till varje ECTS CP. En icke-återbetalningsbar avgift OMR 100 krävs innan ansökan behandlas.

Introduktion

Om programmet

Master of Science in Computer Science tillhandahåller en omfattande läroplan som består av akademisk och tillämpad kunskap om CS- och IT-teknikhantering och nya tekniker inom stor databehandling och analys. På GUtech kommer du att få internationell undervisning med fakultetsmedlemmar från GUtech, RWTH Aachen University samt flera andra europeiska universitet.

Du kommer att ha flexibilitet att specialisera dig i "Data Science" eller "Technology Management" samtidigt som du får en bred bas inom datavetenskap med en konkret grund för innovation, tillämpning och hantering av datavetenskapliga applikationer inom en rad olika discipliner.

Undervisade ämnen inkluderade maskininlärning, big data-analys och nätverkets kriminaltekniska samt nätverkssäkerhet. Genom att välja en specialisering kan du förbereda dig för din favoritkarriärväg.

MSc-programmet är också skräddarsytt för att förse dig med entreprenörskompetenser som matchar de nationella prioriteringarna för lönsam och hållbar tillväxt.

Karriär- och studiemöjligheter

MSc i datavetenskap är ett karriärorienterat, tvärvetenskapligt program. Det är lämpligt för studenter som är intresserade av det allmänna området att utforma och hantera stor IT-infrastruktur. Graden kan resultera i intressanta och breda anställningsmöjligheter som inkluderar, datacenterchef, nätverksspecialist, dataanalytiker, nätverkssäkerhetschef etc. Dessutom kan kandidaterna i programmet anmäla sig till innovations- och konsultföretag eller starta ett eget IT-företag tillhandahålla välbehövliga IT-tjänster baserade på ny teknik till företag och statliga organisationer i regionen.

Bortsett från industrin kan kandidater gå vidare till konsultverksamhet och forskningskarriär, vare sig de är genom doktorander i akademin eller kommersiell forskning.

Strukturera

MSc i datavetenskap är ett fyra-terminers program som undervisas på heltid med avslutad examensarbete. Du kan också välja att fortsätta studera på deltid. Den totala arbetsbelastningen för MSc-programmet är 120 poäng i European Credit Transfer System (ECTS).

Du har chansen att studera ett ämne ingående från dessa sex kunskapsområden: Management, Network Security, Data Science, Emerging Technologies, Development and Research. Genom att välja valfria specialiserar du dig i "Data Science" eller "Technology Management".

  • Specialisering Data Science (MSc CSDS) kräver att du tar minst sex kurser inom områdena nätverkssäkerhet och datavetenskap.
  • Teknologi Management (MSc CSTM) specialisering kräver att du tar minst sex kurser från områdena Management och Emerging Technologies.

För att slutföra programkraven måste du tjäna totalt 120 ECTS-poäng fördelade enligt följande:

  • 72 hp poäng för kursarbete
  • 18 hp poäng för forsknings- och avhandlingskurs,
  • 30 hp för examensarbetet.

GUtech har ett "Study Abroad" -avtal med Hasselt University i Belgien. Detta gör att du kan ta ytterligare en termin utomlands och få en andra MSc-examen i transport.

Ingångskrav

Akademiska krav:

Programmet är för Graduate och yrkesägare med en erkänd kandidatexamen i:

  • Informationsvetenskap
  • Datavetenskap
  • Datorteknik

Det är verkligen möjligt att ansöka om vårt program med en kandidatexamen i en annan disciplin än datavetenskap. Du måste dock ha en påvisbar stark bakgrund inom datavetenskap och en grundläggande bakgrund i matematik, vilket framgår av arbetslivserfarenhet inom ett datavetenskapligt område.

Behörighet kommer att baseras på akademiska och arbetsintyg samt personliga intervjuer.

Språkkrav:

Programmet undervisas på engelska och en akademisk kompetensnivå i detta språk är absolut nödvändigt.

Sökande måste tillhandahålla tillräckligt bevis på engelskkunskap (t.ex. TOEFL 79 internetbaserat test, IELTS 6.0 eller motsvarande).

avgifter

Anmälningsavgift

En icke-återbetalningsbar avgift OMR 100 krävs innan ansökan behandlas.

Undervisningsavgifter

Studieavgifterna varierar beroende på kreditpoäng för varje modul. Den totala kreditpoäng som krävs för att fullfölja och erhålla en magisterexamen i MSc CS är 120 högskolepoäng (ECTS CP). Den tillämpliga avgiften på OMR 115 bedöms till varje ECTS CP.

Stipendier möjligheter

Vi erbjuder tjugo (20) stipendier för framgångsrika sökande för att täcka 40 procent av studieavgifterna. Det finns ingen separat ansökan om dessa stipendier; tjugo (20) första framgångsrika sökande som ansöker om tidsfristen den 14 februari kommer att beaktas på grundval av deras godkännande av antagningserbjudande.

Antagningar

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor