Keystone logo
Grenoble IAE

Grenoble IAE

Grenoble IAE

Introduktion

Som Graduate School of Management vid Université Grenoble Alpes (UGA)Grenoble IAE är uppdraget att utbilda och utveckla både specialiserade chefer och chefer med dubbla kompetenser. För att fullgöra sitt uppdrag,Grenoble IAE drar från praktisk praktisk expertis och ledningsforskare i världsklass.

Grenoble IAE utvecklar talang:

 • På grundnivå (3: e året) och examen (M1& M2) nivåer;
 • I heltidsstudier, i arbete+studieprogram och i verkställande utbildningsprogram;
 • I marknadsföring, Förvaltning, Finansiera, Information System Management, Innovation Management, och teknik.

Innovation och framsteg i ledningspraxis i centrum förGrenoble IAE visionen

Grenoble IAETillvägagångssättet bygger på kontinuerlig tillämpad forskning, i kombination med en obeveklig önskan att nätverka med näringslivet. Den rikliga energin hos sina forskare inom managementvetenskap, de starka partnerskap som den upprätthåller med ingenjörsskolor, de praktiska initiativ som den sponsrar till stöd för entreprenörskap och (låt oss inte glömma) de högt kvalificerade akademiker som den producerar år efter år - alla dessa faktorer bidrar till förbättrad innovation för alla aktörer i ekosystemet. Vare sig ur ett budgetperspektiv, eller ur ekonomisk synvinkel, samhällets välbefinnande och innovation,Grenoble IAE har redan haft en betydande inverkan på dess ekosystem genom att sprida internationellt erkännande. Kärnan i ett världsberömt ekosystem, IAE: s vision är att vara ledande inom innovation och en standardbärare av framsteg inom förvaltningspraxis.

60 års framgång

Beläget där vetenskaplig forskning skär affärsinnovation,Grenoble IAE har en unik position inom nätverket av handelshögskolor i Frankrike. Från denna privilegierade position har skolan byggt sitt rykte på sina utbildningsprogram, inklusive Master in Management of Strategic Purchasing (DESMA), Master of Quantitative Marketing (le Quanti) och Master in Finance, Redovisning, och revision (CCA).

Vad är 128370_caisse_savon_alternantsdeGrenobleIAECPIERREJAYET151.jpg

Statistik

Varför väljaGrenoble IAE?

Välj att studera påGrenoble IAE och du kommer att dra nytta av alla funktioner i en kvalitetsledningsskola, inklusive bekväma faciliteter, personlig support, och professionellt nätverk. På samma gång, du kommer att ha tillgång till de många tjänsterna från ett stort offentligt universitet på ett exceptionellt campus. Du får det bästa av två världar!

Ett praktiskt pedagogiskt förhållningssätt i linje med näringslivet

Grenoble IAE anpassar sina program till företagens behov, med särskild tonvikt på tillämpat lärande. Tack vare sina affärsförbindelser, dess stora pool av anslutna professorer, och dess alumni-nätverk,Grenoble IAE upprätthåller löpande relationer med ledande företag genom forskargrupper, förbättringskommittéer, universitet-företagsstolar, branschverkstäder (till exempel om förhandlingar, entreprenörskap, eller inköp), praktikforum och konferenser: det finns stimulerande aktivitet året runtGrenoble IAE!

Ett personligt förhållningssätt till studien

Med anställbarhet i kärnan i sitt uppdrag,Grenoble IAE erbjuder personlig professionell support. Rådgivning och orientering av studenter för att maximera studentens potential är en av de viktigaste upptagningarna i skolans pedagogiska team. Tack vare sin tvärvetenskapliga strategi och dess koppling till den professionella världen,Grenoble IAE kombinerar en rad kompetenser, uppmuntra entreprenörskap och innovation.

Ett starkt internationellt fokus

Grenoble IAE har en lång tradition av samarbete med handelshögskolor runt om i världen; särskilt i Brasilien, Kina, indonesien, och Ryssland. Varje år är mer än 500 studenter från 70 olika länder inskrivna påGrenoble IAE. För övrigt,Grenoble IAE studenter kan dra nytta av ett av de många internationella utbytesprogrammen för att tillbringa en termin eller ett år på att studera eller genomföra en praktikplats utanför Frankrike. Eller välj att bli mer internationellt fokuserad här i Grenoble genom att anmäla dig till ett av de fem M2-programmen som erbjuds helt på engelska.

En välkomnande miljö och fantastiska faciliteter

Grenoble IAE välkomnar dig med moderna och fullt utrustade byggnader, både i Grenoble och i Valence. Exceptionellt studentliv på campus, i en bevarad naturlig miljö, gör det möjligt för studenter att utöva en mängd olika sporter - och i vissa fall, även på världsklass. Det finns ett antal studentklubbarGrenoble IAE för att liva och berika det dagliga studentlivet. Dessa inkluderar AIESEC, Junior Enterprise, och klubbar som främjar humanitära projekt.

Varumärket IAE - Ett viktigt nätverk!

Grenoble IAE tillhör nätverket IAE FRANCE, University Schools of Management. Detta nätverk av 35 skolor omfattar mer än 30 kandidat-, master- och doktorandprogram i Management och förenar 49 500 studenter. IAE France är ett viktigt nätverk av proffs och ett tecken på kvalitet.

  Alumnstatistik

  Campus funktioner

  Ta en virtuell rundtur på våra campus

   Platser

   • Grenoble

    Grenoble, Frankrike

   • Valence

    51 rue Barthélémy de Laffemas, 26901, Valence

   Frågor